Sommar i P1 med Jonas Eriksson

19 juli 2014 15:54 | Barnkultur, Media, Musik, Ur dagboken | 4 kommentarer

Om jag håller mig bara till den musik Jonas Eriksson spelade i sitt Sommar-program, fanns där ganska mycket som var värt att lyssna på, sådana som Guns N’ Roses, U2, Håkan Hellström, Kent, Peter Lemarc, Dixie Chicks, Ulf Lundell och Anna Ternheim. Bland det som spelades fanns rent av Astrid Lindgrens och Bengt HallbergsPilutta-visan” ur ”Madicken”.

Problemet är att musiken kunde ha utgjort ett separat musikprogram, helt avskilt från den talade delen av det här sommarprogrammet.

Men ett ännu viktigare problem med det här Sommar-programmet är att Jonas Eriksson inte visade sig ha något annat än idrott, speciellt fotboll, i bollen. Och där andra sommarpratare med idrottslig bakgrund har visat sig ha vidare vyer och erfarenheter och också gjort idrottsdelen av sitt liv intressant för mig, som aldrig läser sportsidor eller ser sportsändningar i TV, var Jonas Eriksson helt fixerad, insnöad.

Som det nu är, verkar ett antal personer med idrottsanknytning närmast vara inkvoterade bland sommarvärdarna. Men varken av det eller av att en sommarvärd har meriter på något annat område garanterar att de kan göra bra program, som genom både text- och musikinnehåll attraherar en stor radiopublik.

4 kommentarer

 1. Hej Enn.

  Tyvärr verkar det som om att du icke sportintresserad har mycket fördömande om idrottare. Lyssna på programmet en gång till och notera då hans karriär som journalist som utvecklades till ett företag IEC som han avyttrade så han blev ”aprik”. (Det finns artikel om det i tidningen Aftonbladet från 13 jan 2007). Fråga: Vad är det som gör att personer som kan uppfattas som (kulturellt) allmänbildade ser ner på människor inom idrottsvärlden.

  Comment by LES — 2014 07 20 0:27 #

 2. Tyckte i och för sig det var intressant med inblickarna i de slutna rum där FIFA-domarna vistas i. Inte för att några större hemligheter avslöjades, men för att ändå få miljöerna beskrivna av någon som varit där.

  Comment by cfg — 2014 07 20 2:57 #

 3. Det finns sommarpratare ur idrottsvärlden vars program jag tidigare har uttalat mig uppskattande om. Problemet med det här programmet var dess ensidighet.

  Comment by Enn Kokk — 2014 07 20 9:23 #

 4. Hej Enn samt LES och cfg

  Sveriges radios uppgift är finna sommarpratare som tilltalar många. Hela hans program var inriktat på hur han tagit sig fram som domare och de krav han ställde på sig själv. Jag ger Enn rätt i att det var inriktat på sport vilket jag ändå uppskattar. Tycker inte att detta med kulturellt allmänbildad har med saken att göra.

  /Stefan Strömberg

  Comment by Stefan Strömberg — 2014 07 26 13:06 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^