Sommar i P1 med Andreas Dregen

3 juli 2014 17:28 | Media, Musik, Ur dagboken | 1 kommentar

Dregen, född som Andreas Svensson, numera med namnet Andreas Dregen, finns trots sina framgångar med både Backyard Babies och The Hellacopters inte representerad i mina skivhyllor. Hårdrock tål jag förvisso, men den är inte direkt min favoritmusik.

I dagens Sommar-program hårdstartade han med att spela Ac/Dc, Kiss och Sex Pistols, och sedan följde en hel del av samma slag. Men man fick också höra Bob Dylan i ”Girl From North Country” och John Lee Hooker i ”One Bourbon One Scotch One Beer”, vilken senare passar väl in i ett av Dregens huvudtemata, alkohol och ännu vådligare droger, som han medgav att han hade missbrukat i sådan mängd, att det till slut ledde till en krasch. Jag kan förstå att turnélivet frestar till det här, men kanske borde han tidigare ha tagit varning av faderns alkoholism, som slutade i självmord.

Det som till slut fick honom att välja en annan hållning var uppenbart det barn han efter många försök och mödor lyckades få med sin älskade, Pernilla Andersson. Pernilla förekom också i det här sommarprogrammets musikdel, dels med ”Runmaröpsalm”, dels tillsammans med Dregen i ”Jag och min far”.

Hon fanns också med i ett av det här programmets (och inte bara dess) mest dramatiska händelser, tsunamin i Thailand julen 2004. Det här paret hörde till dem som sveptes med i den första tsunamivågen men som klarade sig tillsammans, så småningom genom att klättra upp på ett tak.

1 kommentar

  1. BÄSTA sommar någonsin! Vilken berättar förmåga! Ärlig på ett helt underbart och lyriskt sätt! Jag blev fångad från första till sista sekund! Önskar Dregen all lycka i framtiden med en underbar Pernilla och Sixten!

    Comment by Gunilla wahlberg — 2014 07 03 19:02 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^