Leden sluts bakom Løkke Rasmussen. Före detta SF-minister gör politisk comeback som socialdemokrat

6 juni 2014 12:24 | Politik | Kommentering avstängd

Opinionsmätningsföretaget Wilke har för Jyllands-Postens räkning frågat 500 Venstre-väljare om Lars Løkke Rasmussen fortsatt, efter de affärer som har solkat hans namn, är rätt man att leda partiet.

Krisen kring partiledaren ledde som bekant till att stödet för partiet sjönk och en del medlemmar och förtroendevalda lämnade partiet, men nu sluts leden: sju av tio venstreväljare tycker att det var rätt beslut av Venstres partistyrelse att låta Løkke sitta kvar som partiordförande. Övriga svarar i ungefär lika delar, att det var fel eller att de inte vet.

Tillfrågade statsvetare och andra bedömare är överraskade över den stora uppslutning Løkke fortfarande har.

Men danska media rapporterar samtidigt, att Venstre mitt under ledarkrisen har fått flera hundra nya medlemmar.

Sedan får vi förstås i kommande opinionsmätningar se, hur det för närvarande relativt låga stödet för Venstre utvecklas.

* * *

Under Socialistisk Folkepartis stora kris nyligen, som ändade i att partiet bytte ordförande och lämnade regeringskoalitionen, tappade SF två av sina förutvarande ministrar till socialliberala Radikale Venstre respektive Socialdemokratiet.

Astrid Krag, som blev socialdemokrat, har sen dess försäkrat sig om att få en valbar plats i nästa folketingsval, nu hos Socialdemokraterne. Nu har hon också fått en egen plattform i den socialdemokratiska gruppen i Folketinget: Hon blir ældreordfører med uppdrag att utveckla partiets äldrepolitik.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^