Nye finske (S)-ordföranden blir finansminister

29 maj 2014 12:25 | Politik | Inga kommentarer

Den nyvalde ordföranden i det socialdemokratiska partiet i Finland Sosialidemokraattinen Puolue, Antti Rinne, meddelar att han tar över posten som finansminister efter Jutta Urpilainen, som han med knapp majoritet slog ut vid partikongressen nyligen.

Urpilainen kritiserades ju för att hon som finanansminister inte tillräckligt försvarade partiets intressen. Återstår att se om Rinne, med sin mindre rutin – han har inte ens suttit i riksdagen – lyckas bättre. Rinnes manöverutrymme begränsas också av vad den blivande ordföranden i Kansallinen Kokoomus (Samlingspartiet) Alexander Stubb, snart ny statsminister, ger honom som utrymme.

Rinne kommer också att behöva använda mycket tid och energi åt att restaurera sitt parti, som nu i galluparna länge har haft generande låga tal och i det nyss genomförda EU-valet bara stöddes av 12,3 procent.

No Comments yet »

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Lämna en kommentar

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^