Jens Stoltenberg ny generalsekreterare i NATO?

24 mars 2014 12:45 | Politik | Kommentering avstängd

Norska Aftenposten uppger i en rad stort uppslagna artiklar att Norges förre statsminister, ledaren för Arbeiderpartiet Jens Stoltenberg, kommer att utses till ny generalsekreterare i NATO. Artiklarna underbyggs med intervjuer med högt uppsatta personer i NATO-sfären, men Stoltenberg själv har än så länge inte bekräftat det här.

Det hindrar inte att spekulationerna om vem som ska bli hans efterträdare som partiledare i Arbeiderpartiet är i full gång. Jonas Gahr Støre, senast utrikesminister i den förra arbeiderpartiledda regeringen, utpekas som den som kommer att ta över. Norska LO sägs dock föredra förre näringsminstern Trond Giske, en gång i världen ordförande för AUF, motsvarigheten till vårt SSU.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^