Ola Borten Moe får ung kvinnlig utmanare

19 mars 2014 15:19 | Politik | Kommentering avstängd

Ola Borten Moe, förste vice ordförande i norska Senterpartiet, ses som samlingsnamnet för den mer traditionellt borgerliga delen av sitt parti, det som fram till regeringsskiftet i höstas var en del av den röd-gröna koalitionsregeringen i Norge.

Han ses i Norge allmänt som den ytterst ansvarige för att partiledaren i Senterpartiet, Liv Signe Navarsete, valde att avgå.

När Navarsete i samband med sin avgång deklarerade, att hela partipresidiet, utöver ordföranden också de båda viceordförandena, borde ställa sina platser till förfogande inför den kommande extrakongressen, ignorerade Borten Moe detta.

Partiets valberedning har ännu inte lagt fram sitt förslag, men nu får Borten Moe en intressant, ung och lyskraftig utmanare om posten som förste vice ordförande, Anne Beate Tvinnereim, född 1974.

Tvinnereim är akademiker med bred internationell erfarenhet (Nya Zeeland, Ecuador, Portugal, Costa Rica, Moçambique) men har också arbetat som politisk sekreterare i Senterpartiet och dess riksdagsgrupp samt varit statssekreterare. 2013 blev hon invald i sitt partis styrelse.

Hon ”utfordrer Borten Moe fra venstre”, som rubriken formuleras i Dagsavisen, som står Arbeiderpartiet nära. Men flera norska tidningar av olika partifärg har haft artiklar om hennes kandidatur, och hon betraktas uppenbarligen inte som chanslös.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^