En historia om skelett utan att tändena skallrar

18 mars 2014 10:55 | Barnkultur | Kommentering avstängd

Skelett är ett fascinerande ämne, som man kan skriva om för barn utan att deras tänder börjar skallra. Särskilt Gunilla Kvarnströms illustrationer i ”Alla tycker om skelett” (En bok för alla, 2014, i originalutgåva på Rabén & Sjögren, 2005) är fantasieggande men inte skrämmande.

Helen Rundgrens text är mångsidig och informativ men innehåller också ord som är svåra att förstå för yngre läsare. Vad en doktor är vet nog de flesta barn. Men vad är en biolog, en arkeolog, en paleontolog? Det hade ju varit lätt att ge ordförklaringar.

Texten följer heller inte någon solklar linje. Mellan texterna om Alla helgons dag/Halloween respektive om mexikanska De dödas dag ligger recept på amerikansk pumpapaj och på köttfärsfylld pumpa.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^