Melodifesivalen: Det kunde ha gått värre

10 mars 2014 17:25 | Media, Musik | 2 kommentarer

Jag har sett alla deltävlingarna i Melodifestivalen, och efter att nu – i dagens reprissändning – ha sett även finalen, konstaterar jag att det kunde ha gått mycket värre.

I slutomgången stod det till slut och vägde mellan Sanna Nielsen och Ace Wilder, och de svenska röstarnas – många den här gången – röster vägde över för Sanna, så hon vann med knapp marginal, 212-210. Hennes låt är inte perfekt, men hon gör den bra, så jag önskar henne lycka till.

Om man alltså bortser från Ace Wilder, var det de mest rutinerade artisterna som i finalen placerade sig i topp. Både de europeiska jurygrupperna och de röstande svenska tittarna rankade Alcazar högt (tredje plats). Tidigare Eurovision Song Contest-vinnaren Helena Paparitzou fick inte riktigt lika många röster – hon kom i alla fall fyra – men jag noterar att de europeiska juryerna rankade henne högre än de röstande i Sverige gjorde. Man kan undra varför.

2 kommentarer

  1. Beundransvärt att du orkar lyssna på allt detta oväsen.
    Det har jag inte gjort de senaste 10-15 åren.

    Comment by Arne Roland — 2014 03 10 19:52 #

  2. Kul för Sanna att äntligen få vinna, efter så många försök genom åren. Hon har en underbart fin röst, och den här balladen är inte dum alls. Men jag tycker också att Ace är väl värd sin andraplats; ju mer jag hör hennes låt, desto mer gillar jag den.

    Comment by Maggan — 2014 03 10 20:31 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^