Nakenbadarna försöker erövra mark

30 juli 2006 18:35 | Ur dagboken | 2 kommentarer

I dag var jag och Birgitta och badade igen, i Tallparken förstås.

Jag har tidigare berättat om revirstriderna mellan nakenbadarna och textilbadarna. Bland annat berättade jag om den handmålade skylten på en flat stenyta: NAKENBAD UPPHÖR (och så en bar, med rött överkryssad kuk).

Nu har nakenbadarna slagit tillbaka. De har nämligen utplånat all text (och bild) utöver NAKENBAD. Alltså förefaller det som om vårt badberg, som ligger helt utanför naturistbadet, är just nakenbadet. Mycket riktigt låg det ett antal nakna människor på klipporna nedanför skyttevärnet, det som våra barn kallade för ”fästningen”.

Vi gick bakom skyttevärnet – och fann att vårt favoritställe uppe på bergskrönet var upptaget, fast av textilbadare. Men vi hittade ett bra ställe en bit nedanför och bredde ut oss för att sola och läsa.

I dag var det mellan 18 och 19 grader i vattnet, och det var skönt att doppa sig.

Men för att återvända till nakenbadarna: Varför kan de inte hålla sig inom sitt mycket vidsträckta och fina område? Och omvänt: kan inte textilbadarna, som alltför ofta placerar sig i den del av naturistbadet, som ligger närmast familjebadet, ge fan i nakenbadarnas område?

Kommunen kunde hjälpa till genom att ordna en tydlig skyltning av var naturistbadet börjar respektive slutar. Men då behövs bättre skyltar än pappskyltar, som blir nerrivna efter två dar av den ena eller den andra av de antagonistiska sidorna.

2 kommentarer

 1. Hej, hej!
  UNT har haft två artiklar nu i juni om nakenbadet i Tallparken. Jag trodde det var nerlagt – så mycket vet jag om Öregrund, fast jag är född och uppvuxen här :)
  Det verkar finnas två läger, eller åsikter, om nakenbadet.

  Ha en bra dag!
  / Yvonne

  Comment by Yvonne — 2011 06 09 13:09 #

 2. Till Yvonne: Vi brukar gå stigen bakom nakenbadet på väg till vårt eget badställe och har också lagt märke till att det är mycket färre nakenbatare där nu jämfört med förr. Ett problem kan väl vara att textilbadarna inte respekterar nakenbadsskylten – på klipporna i nakenbadet närmast familjebadet i Tallparken ligger alltid massor av människor med badkläder, fastän det finns hur många klippstränder som helst för dem i Öregrund. Det bidrar i sin tur till att nakenbadarna drivs vidare till klippstränderna bortom nakenbadet, och även naturisterna måste ju respektera att alla stränder inte är till för dem.

  Jag upprepar det jag har sagt förut: Det skulle vara bra om kommunen satte upp officiella och inte nerrivbara skyltar som visade, var nakenbadet börjar och – OBS! – även var det tar slut.

  Comment by Enn Kokk — 2011 06 09 13:22 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^