En socialdemokrati med tillförsikt inför valet

2 februari 2014 17:38 | Politik | 2 kommentarer

I lördags var jag på Uppsala arbetarekommuns möte i Celsiusskolan. Jag är inte ombud i representantskapet, men Birgitta och jag brukar oftast delta i de här mötena och då inte bara för att träffa gamla vänner inom partiet.

Dagordningen var ganska diger – innehöll bland annat fastställande av ombudslistan till partidistriktets kongress, behandling av 23 motioner till distriktskongressen och dialog om det så kallade Framtidskontraktet för Uppsala, en programhandling inför valet.

Valet var över huvud taget närvarande: valledaren Gustaf Lantz presenterade uppläggningen.

Men allra först hade vi som talare (om valets viktigaste frågor) och gäst Magdalena Andersson, verkligen inte bara en representant för partiledningen – Magdalena är uppvuxen här i stan.

Hennes inledning följdes av en lång frågestund. Bland det jag noterade från inriktningen på den var att det finns en oro över att vårt parti möjligen inte tillräckligt möter de krav pensionärerna ställer – man noterade också att pensionärerna numera är en politiskt långt rörligare väljargrupp än förr.

Min hustru poängterade i ett applåderat inlägg vikten av att översätta budgetmässiga insatser för vård, skola och omsorg också till antal undersköterskor med flera, som med vår politik blir de nödvändiga hjälpande händerna.

2 kommentarer

  1. Finns det överhuvudtaget några chanser till en vänstermajoritet i mörkblå kommuner som Uppsala? Det är kostligt hur itudelat Sverige är ur politisk-demografisk synvinkel. Norrland och landsbygden röstar rött och storstadsområdena röstar blått. En trend som lär bestå.

    Comment by Jan — 2014 02 03 13:52 #

  2. Till Jan: Det är svårt att veta i dag. Men Uppsala har tidigare under långa perioder haft vänsterstyre.

    Comment by Enn Kokk — 2014 02 03 14:37 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^