Vår trädgård i Öregrund

18 maj 2009 22:30 | Trädgård | 7 kommentarer

Jag använder ju inte själv bilder i min blogg, men ibland – när jag skriver om trädgård – önskar jag att jag hade valt foton i stället för att bara måla med ord.

Om någon skulle vilja ta en titt in i vår trädgård så här års, bjuder vår dotter Kerstin på bilder på sin egen blogg. Så jag länkar.

Först till bilder som visar skiffergången som går upp till huset, med mitt nyrenoverade stenparti (än så länge nästan utan växter) på höger sida.

Sen till bilder på växter som just nu står i blom runt om i trädgården.

Förstår ni nu varför vi bor här halva året?

7 kommentarer

 1. Och vad hindrar dig från att lägga in bilder på din egen blogg?

  Comment by Kerstin — 2009 05 19 2:58 #

 2. Jättefint ser det ut på bilderna, så jag förstår precis varför ni bor där halva året. Ja, jag förstår förstås inte varför ni inte bor där året runt.
  Själv kan jag numer inte tänka mig att bo i en storstad. Göteborg är en fin och mycket trevlig stad, men bo där igen, aldrig. Stockholm är en mycket vacker stad, på sommaren, men bo där igen – aldrig :-).

  Comment by Kerstin — 2009 05 19 3:07 #

 3. Vilken härlig trädgård! Med tanke på allt jobb den kräver förstår man att ni tycker det är roligt att pula i jorden.

  Comment by Dan — 2009 05 19 11:06 #

 4. Till Dan: De senaste par åren, när jag först fick pacemaker inopererad och sen hade en så långvarig och besvärlig ischias att jag knappt kunde gå, är det mest Birgitta som har skött trädgården.

  Men jag börjar komma igen, ska snart återställa mitt stenparti i sin forna glans. Nya växter är beställda.

  Comment by Enn Kokk — 2009 05 19 11:42 #

 5. Ni har ett väldigt fint hus. Har faktiskt sett det eftersom min exfrus mor bodde grannar med er i Öregrund. Vi var där några veckor varje sommar så nog känner jag till den lilla bergsknallen som skiljer de två tomterna.
  För oss är det som Ni förstått Ångermanland som gäller. Åker upp i början av juni för att kanske se blommningen i sin linda för en gångs skull, annars kommer vi alltid endera för tidigt eller för sent för just första blommningen. Även fast vi är där 10-14 veckor om året – vinter som sommar.
  Men vi får en uppgrävd gräsmatta att ta hand om då vi grävt för en riktig avloppsbrunn med infiltrering på tomten. Bävar en aning men ändå får vi ordna upp efter eget huvud och ändra lite på tomten som annars aldrig blir gjort.

  Comment by Urban Sjölander — 2009 05 19 14:49 #

 6. Till Urban Sjölander: Då måste det ha varit i något av radhusen din före detta svärmor bodde.

  Comment by Enn Kokk — 2009 05 19 15:50 #

 7. Stämmer bra, Enn.
  Och det stod då en Friggebod på tomten som vi brukade bo i och min dåvarande, nu avlidna svärmor, hette Ingrid.

  Comment by Urban Sjölander — 2009 05 20 12:32 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^