Anna Hagberg pekar ut S-kursen

3 januari 2014 18:17 | Media, Politik | 4 kommentarer

Jag har många gånger prisat Anna Hagbergs kryss. Det senaste jag har löst finns i dagens Aftonbladet (3 januari), och det krävde som vanligt lite tankemöda, vilket jag uppskattar. Hennes kryss kräver inte knappologiska kunskaper – utmaningarna finns i de klurigt formulerade nycklarna.

I dag började krysset längst till vänster och under bilden med nyckeln S-VISIONEN, en nog så svår fråga för många i dagens partiledning.

Svaret är FOLKHEMMET.

Känner partiledningen till det?

4 kommentarer

  1. Hej.

    Anna Hagberg är i mitt tycke Sveriges bästa korsordsmakare, nu när den käre Enar Åkered har lämnat oss. Det finns många bra, men hon har lyckats grundlura mig i alla dessa år. Det finns inget sätt att ”lära” sig henne, hon slinker alltid undan och man sitter där som ett frågetecken.

    Ibland är vi flera om hennes lördagskryss, skratten avlöser varandra och det känns som om hon är en av oss på favoritpuben.

    Glömmer aldrig hur vi vek oss dubbla till: ”med mera mitt i plytet”=stornäst

    Därför är det frustrerande att hon nu inte hittas i Lycko-x och bara gör vartannat i AB. Jag hoppas att detta har en naturlig förklaring och att ordningen snart är återställd.

    Hennes ersättare i AB är enligt min mening långsökt och urtråkig.

    Glädjande nog tycks signaturen TW på söndagarna ha hittat sin stil och bjuder på många goda skratt. Men ingen är som Anna.

    Vänliga hälsningar Micke

    Comment by Michael Söderberg — 2014 02 11 11:58 #

  2. Till Michael Söderberg: Jo, jag hör ju själv till Annas fans, men eftersom jag varken känner henne eller har någon kontakt med henne, vet jag inte varför hon förekommer så sällan i Aftonbladet.

    Har hon det svårare att bevaka sina intressen på grund av att hon, av för mig okänd anledning, bor i England?

    Comment by Enn Kokk — 2014 02 11 12:12 #

  3. De små gammaldags korsorden i SvD på fredagar och söndagar har länge varit mina favoriter. De har samma kvaliteter som du eftersträvar. Jag ¨prenumererade¨ på dessa av en bekant som hade tidningen. De blev billigare så.

    Comment by Åke F — 2014 02 11 13:47 #

  4. Hej Enn och alla andra korsordslösare.

    Jag har skrivit till Anna Hagberg och fått ett mycket vänligt svar. Vi ska inte vara oroliga för henne, hon har jobbat för mycket och själv valt att skära ner på arbetsbördan. Bl a genom att bara göra vartannat fredagskryss i AB och strunta i bilagan. Till Lyckokryss kommer hon antagligen tillbaka snart.

    Som var och en av oss förstår, så är det tidskrävande att göra kryss med den nivån som hennes har. År efter år med nya sätt att narra oss.

    Vad vi kan hjälpa henne (och alla de andra begåvade kryssmakarna) med är att hålla kontakt med tidningsredaktionerna och efterfråga den typen av klurigheter alla verkar vara överens om är idealet.

    Jag är personligen emot att peka ut någon som ”dålig” men tycker gott att man kan framhålla någon som är bra för att ge en hint om vilken nivå vi eftersträvar.

    Organisationen Sveriges korsordsmakare bildades för att bevaka gemensamma intressen, det är inte svårt att gissa sig till att de många gånger får uselt betalt och måste välja bort vissa uppdrag.

    Vänliga hälsningar Michael Söderberg

    Comment by Michael Söderberg — 2014 02 18 12:35 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^