Lördag: melodikrysset så klart!

22 juli 2006 11:27 | Ur dagboken | 2 kommentarer

I dag började det med ”Vi var oslagbara”. Trots att jag är mer förtrogen med Bo och Margareta Strömstedt, klarade jag också Niklas Strömstedt. Jag klarade också Duran (Duran), fast i det fallet med hjälp av ledbokstäverna.

Att Siw Malmqvists ”Mamma är lik sin mamma”, här på tyska, skulle leda till dammsuga var heller inte så svårt att lista ut.

Till det verkligt lätta i dagens melodikryss för folk ur min generation hörde Rönnerdahl, (Röda stugor) tåga (vi förbi) och (Han hade seglat för om) masten. Och vem i min generation kan inte sjunga ”Nu ska vi skörda linet i dag, häckla det väl och spinna det bra”, vilket gav lin.

Vilka två manliga skådespelare var det som agerade tillsammans med Naemi Briese i Kar de Mumma-sketchen ”Min fru har en fästman”? (Åke) Söderblom var lätt att känna igen; han har en så karaktäristisk röst. Efter en stund kom jag också på att den andre var Thor (Modén).

Melodin ur ”Sound of Music” var Do Re (Mi).

Vem som kom trea i Eurovisionsschlagern ett visst år skulle jag normalt aldrig ha klarat utan Google, men här gav ledbokstäverna svaret Rumänien.

Med hjälp av ledbokstäverna kom jag också på att sångaren och pianisten med ”My Blue Heaven”, han med dubbelt förnamn, måste vara Jerry Lee Lewis.

Dagens melodikryss avslutades med en riktig höjdarartist, M A (Numminen). Gissa om jag har några skivor med honom.

***

Om du via Google har hamnat här i sökandet efter rätta lösningen till senaste melodikrysset, pröva då att i stället gå direkt in på min blogg, http://enn.kokk.se.

2 kommentarer

  1. hej ENN !

    Har du någon lösning till veckans (30) melodikryss? L 14 och L 15

    Hälningar IL TROVATORE

    Comment by Sundeqvist Wiggo — 2006 07 31 20:40 #

  2. Hej själv! Du har, förmodligen via Google, hamnat på fel melodikryss. Om du går direkt på min bloggadress, http://enn.kokk.se, kan du snabbt bläddra tillbaka några sidor till lördagens melodikryss. Jag har en fullständig lösning på krysset – dock med undantag för just de två små ord också du letar efter. Jag har ett förslag. Men jag kan inte garantera att det är rätt.

    Comment by Enn Kokk — 2006 08 01 0:48 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^