Carlsberg på väg att köpa ytterligare sju bryggerier i Kina

4 december 2013 16:19 | Mat & dryck | Kommentering avstängd

Danska Carlsberg, här i Sverige ägare till bland annat Pripps och Falcon, är en mycket större bryggerikoncern än vad de flesta svenskar har klart för sig, i själva verket ett av de stora i världen med verksamhet långt utanför hemmamarknaderna Norden och Baltikum.

Carlsberg äger och deläger till exempel en hel rad bryggerier i Kina. Koncernen äger redan nu bland annat 29,7 procent i Chongqing-bryggerierna, nio bryggerier och ett mälteri lokaliserade i de östliga tättbefolkade provinserna Anhui, Zheijang och Jangsui. Genom den här affären skulle Carlsberg kunna gå upp till en ägarandel om 60 procent och alltså bli majoritetsägare.

Carlsberg brukar också använda de bryggerier man förvärvar i olika delar av världen till att sälja Carlsberg-öl på respektive lokal marknad.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^