När världen är närvarande på ett arbetarekommunmöte

3 december 2013 17:00 | Politik, Ur dagboken | Kommentering avstängd

I går var jag och BirgittaUppsala arbetarekommuns möte i Missionskyrkan. Mötena hålls där numera, eftersom vi inte har något Folkets Hus längre.

Det var ett vanligt månadsmöte, med fokus på landstingspolitik och sjukvård, men ändå intressant i ett alldeles speciellt avseende. Den politiska verkligheten i Uppsala och i Sverige har ändrats avsevärt sen jag för drygt femtio år sen blev medlem i den här arbetarekommunen:

Den som inledde både debatten om sjukvårdspolitiken och sedan var arbetarekommunstyrelsens föredragande i en motionsfråga var landstingsrådet Vivianne Macdisi, själv bördig från ett land vars fortsatta öde oroar oss varje dag, Syrien.

Och så presenterades en ny förening inom arbetarekommunen, en förening för och bildad av arabisktalande socialdemokrater. Bland dess medlemmar finns människor från hela det arabisktalande området i Västasien och Nordafrika, bland dem även kurder.

Pengar samlades också in till de katastrofdrabbade på Filippinerna. De kanaliseras vidare genom Palmecentrets solidaritetsfond, PG 570-2.

Skänk en slant du med – märk gåvan ”Filippinerna”.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^