Spam med potenshöjande medel och lesbiska damer

5 maj 2009 11:39 | Media | 6 kommentarer

Dagligen fångar mitt spamfilter upp mängder av skräppost. Jag öppnar dem aldrig någonsin, men ser ju åtminstone de översta innan jag med en enkel knapptryckning utplånar dem.

Ohyggligt många av dem innehåller reklam för potenshöjande medel och andra farmaceutiska produkter. Som om det inte räckte, kommer det också in reklam för något som måhända är pornografiska filmer, påfallande många med föregivet lesbiska damer.

Syftet med reklambrev för produkter av den först nämnda typen förstår jag åtminstone. Det handlar om att kränga produkter, att tjäna pengar.

Men vad är syftet med den andra kategorin av erbjudanden? Är det fråga om smakprov med erbjudanden om att få köpa mer av samma vara? Är det här ett sätt att sprida datavirus?

Min undran är uppriktig – jag öppnar alltså aldrig någonsin spam.

6 kommentarer

 1. Hela spamindustrin lever på att människor klickar på länkar de inte borde klicka på… Trojaner installeras av varierande skäl men sett ur spamindustrins perspektiv så handlar det om att skapa flera potentiella spamleverantörer. Ofta är dessa just personer som inte förstått att den mest inbjudande dam/herre i födsloskrud kan dölja mer än vad klädseln förtäljer. :)

  Givetvis förekommer också ”normal” marknadsföring i kombination med langarretorik à la ”första gången är gratis…”.

  Comment by Thomas Tvivlaren — 2009 05 05 15:13 #

 2. Till Thomas Tvivlaren: Tack för förklaringen. Jag själv öppnar av princip aldrig spam, så jag torde vara oskyldig till vidarespridning den vägen.

  Comment by Enn Kokk — 2009 05 05 15:43 #

 3. Till Enn Kokk: OK, spam kan man kasta. Men vad gör du med med näringslivsorganisartionen Libertas- EU-reklamen som toppar din blogg?

  Comment by Anders Thunberg — 2009 05 05 17:32 #

 4. Till Anders Thunberg: Inte nu i alla fall. Men jag kan be min blogmaster att spärra bloggen för Libertas, om deras annonser (via Google som lägger in reklammeddelandena) skulle dyka upp igen.

  Jo, nu har de gjort det igen! Och jag har skickat mejl till min webmaster.

  Comment by Enn Kokk — 2009 05 05 17:48 #

 5. Till Anders Thunberg: Libertas är spärrat nu som annonsör.

  Comment by Enn Kokk — 2009 05 05 21:40 #

 6. Såvitt jag förstått och fått förklarat för mig av dem som vet mer om det här än jag, så är de där porrsidorna betalsidor, det kommer så småningom små räkningar när man klickat in sig på sidan.

  Comment by Kerstin — 2009 05 06 3:32 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^