Vädrets nycker

9 september 2013 13:28 | Trädgård, Ur dagboken | 2 kommentarer

Under måndagen för en vecka sen drabbades Öregrund av något för årstiden mycket ovanligt: plötsligt var trädgården och gatan utanför täckta av ett vitt täcke – det såg ut som efter en vinterstorm. Dess förinnan hade ljudet från radion i köket dränkts av ett kulspruteliknande smattar mot köksfönstren. Det som förorsakade detta var en intensiv hagelstorm.

Det tog flera timmar innan det här istäcket försvann.

Nu är det sedan flera dagar mycket vackert väder – vi har något som känns som sommarvärme.

Men hagelstormen vållade stora skador i trädgården. De blommande krassarna och en del annan höstprakt försvann. Äpplen slogs ner. Krukväxter Birgitta hade ställt utomhus skadades.

Men vädret är underbart igen. Vi får se hur länge det varar.

2 kommentarer

  1. Det var inte i söndags utan i måndags som hagelstormen inträffade. Det var sorgligt att se effekterna. Men vi får tänka på att det blir fint igen nästa år. Jag förbereder för det. I helgen har jag rensat och lagt på ny jord på den långa rosenrabatten längs vägen. Men jordsäckarna i Konsum tog slut innan jag var helt färdig, så jag får göra det sista senare. Och det som finns i växthuset klarade sig – tomater, paprika, pepparfrukt, squash, basilika, sallad och vinrankor.

    Comment by Birgitta Dahl — 2013 09 10 13:47 #

  2. Till Birgitta: Tack, jag har korrigerat nu.

    Comment by Enn Kokk — 2013 09 10 13:49 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^