Skördetid

23 augusti 2013 16:19 | Resor, Trädgård, Ur dagboken | 4 kommentarer

Det är skördetid i trädgården – som ni förstår har vi åter åkt ut till sommarhuset i Öregrund.

Birgitta har redan under någon tid plockat mängder av hallon samt röda och svarta vinbär. Men nu börjar det också finnas mogna äpplen.

I dag har jag varit ute och tagit vara på den finare delen av den fallfrukt som fanns runt tre av våra äppelträd. De anfrätta, ofta fågelhackade äpplena har jag slängt, men jag fick också ihop en binge goda ätäpplen. Jag har smakat på dem, så jag vet att de är ätmogna.

Med fara för att slå ihjäl mig tog jag mig också över en klipprygg, bakom vilken vi har två plommonträd. Det visade sig, att plommonen just är på väg att mogna. De flesta är ännu inte ätmogna, men jag hittade också en del plommon som hade blånat och mjuknat i solen. Gott att, tillsammans med de egna äpplena, ha framför TVn i kväll.

Henrik, som – givetvis mot betalning – hjälper oss med en del av det tyngre trädgårdsarbetet, hade varit här och klippt gräset medan vi tidigare i veckan var i Uppsala.

Naturligtvis orkar vi själva inte längre hålla trädgården i det slags trim den var i under vår krafts dagar. Men framför allt Birgitta har kämpat på i sommar, när jag var mer eller mindre utslagen på grund av mina synproblem, och nu ska väl också jag gradvis kunna och orka göra mera.

Jag har fortfarande problem med synen på morgnarna, men ögondropparna jag är ordinerad att ta verkar, och så småningom släpper disigheten och jag ser riktigt bra. Just nu skriver jag detta utan att behöva använda ens glasögon.

4 kommentarer

 1. Hoppas Du inte tog en tugga på alla äpplen?

  Comment by Urban — 2013 08 23 20:47 #

 2. Till Urban: Nej, jag provade alla tre sorterna, och sen har jag ätit ytterligare ett par äpplen framför TVn i kväll.

  Comment by Enn Kokk — 2013 08 23 22:57 #

 3. En sallad med vanligt grönt och tomater och små äppelbitar och en pressad citron över med lite vinäger och olja är mums!

  Comment by Urban — 2013 08 24 12:33 #

 4. En liten solskenshistoria att läsa om ditt och Birgittas tillfrisknande och om hur ni med förnyade krafter tar itu med olika projekt. Kanske du skulle sätta igång med en biografi över någon av arbetarrörelsens stora, Enn?

  Comment by Johan — 2013 08 26 13:10 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^