Sommar i P1 med Carolina Gynning

29 juni 2013 15:59 | Media, Musik, Politik, Ur dagboken | 2 kommentarer

Dagens sommarpratare, Carolina Gynning, känner jag till namnet, men som programledare, sångerska, skådespelare, konstnär med mera är hon egentligen obekant för mig – kanske är det hennes karriär som bland annat dokusåpadeltagare (”Big Brother”) och deltagande i program som ”Fångarna på fortet” och ”Let’s Dance” som har avhållit mig från att stifta närmare bekantskap med henne.

Mot den här bakgrunden och mot bakgrund av hennes bekännelser i dagens ”Sommar” av att hon har missbrukat droger blir jag själv förvånad över att jag, med bibehållet intresse, lyssnar på hela hennes program. Hennes berättelse är verkligen självutlämnande – men det egendomliga är att jag aldrig lyckas se de mekanismer som har styrt hennes liv. Och jag får heller inte något intryck av att hon själv har gjort någon självanalys, som skulle kunna förklara allt det här, till exempel att alltihop började med föräldrarnas skilsmässa – det senare är bara ett arbetsexempel.

Något lugnad blir jag av att hon i och med att hon fick barn och därmed ett nytt slags ansvar delvis tycks ha bytt spår in på lugnare banor.

Åsikter, till exempel politiska, lyser med sin frånvaro i det här programmet – men plötsligt undslipper det Gynning, att skatterna enligt henne tar en alldeles för stor andel av hennes inkomster.

Hennes musik i programmet är inte helt obekant för mig – hon spelar ”Purple Rain” med Prince, Bryan Ferry, Burt Bacharach och en ovanlig version av ”My Favorite Things” – men mer än av det faktum att det mesta är obekant för mig förvånas jag av diskrepensen mellan prat och musik. Fast sen får jag en förklaring: mot slutet av programmet tackar hon plötsligt sin syster för hjälp med musikurvalet.

2 kommentarer

  1. …….tyckte det var en ytlig resume av en alldeles oviktig person. Vart tar man dessa suddiga personer från för att få svammla i enochenhalvtimme.
    Nä, fram med personligheter!!!
    Samtidigt vore det kul att få gamla sommarpratare i repris, det kunde vara ett programförslag till redaktören!

    Comment by Urban — 2013 06 29 18:47 #

  2. Via Sveriges Radios hemsida kan man lyssna på inspelade sommarprogram från tidigare år.

    Comment by Gunnar Westman — 2013 06 29 20:38 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^