Farfar och farmor får besök av en rätt så liten tjej

27 juni 2013 11:41 | Barnkultur, Mat & dryck, Resor, Ur dagboken | 2 kommentarer

I förrgår och i går hade vi besök av en mycket liten flicka, som fångade allt mitt, farfars, och Birgittas, farmors, intresse. Hennes pappa, Matti, är barnledig och hade åkt till Uppsala för att hälsa på; han, lilla Ella och Ellas mamma Karin bor annars på Söder i Stockholm.

Vi träffar förstås lilla Ella då och då, men än så länge är hon så pass liten, att hon bara kan säga ”pappa” och ”mamma”, dock utan att alltid tvärsäkert verka veta vem som är vilket. Farfar och farmor känner hon nog igen, men det tar en stund varje gång innan hon vill släppa pappa ur synhåll – höjden av trygghet är det att få hålla armarna om hans ena ben.

Ändå är hon ett mycket tryggt barn. Snart börjar hon stulta omkring i vår lägenhet – hon kan gå – och då gäller det att plocka undan allt ömtåligt och farligt som vi har alltför mycket av i hennes nåhöjd. Men här finns mycket roligt att upptäcka också, till exempel Birgittas afrikanska tygdocka med baby samt ballonger som tillhör hennes lite äldre kusiner, som bor hos oss varannan vecka.

Kusinerna, Viggo och Klara, går på fritids i sin skola, Domarringen, nu när det är sommarlov. Men deras mamma, vår dotter Kerstin, ringer dit och meddelar lov att gå hem lite tidigare, eftersom lillkusin Ella är på besök. Och tro mig, gent emot de här lite större barnen känner Ella ingen rädsla; det är bara roligt att få leka med dem. Och både Klara och Viggo tycker att det är helt underbart att få vara med den här lilla krabaten.

Tur att vi har en lägenhet stor nog för att samtidigt kunna härbärgera både Kerstin och Matti med barn. Matti och Ella får sova i gamla barnkammaren, där vi numera har en utdragssoffa, men Ella har lite svårt att somna i den främmande och spännande miljön, så Matti lägger henne helt sonika i barnvagnen och går ut en sväng, och då somnar lilla Ella tryggt.

Ella har kommit in i en period då hon vill ha samma mat som de stora äter- Så första lunchen hos oss äter hon av Birgittas hemlagade pytt i panna, och nästa dag – före hemresan till Stockholm – bjuder jag på fiskpinnar, potatismos och bitar av grönsaker.

De kanelbullar med socker på jag ha köpt på kondis tycker Matti att Ella inte ska äta, så på så sätt får Viggo och Klara kanelbulle två dagar i rad.

2 kommentarer

  1. Har du inte rört ihop namnen på barnbarnen?
    Eller finns det två Klara?

    Comment by Åke F — 2013 06 27 21:11 #

  2. Till Åke F: Nej, jag har inte åldersdemens; det är synen jag har problem med. Men inte på så sätt att jag inte känner igen barnbarnen. Däremot finns det två barnbarn som heter Ella. Anna har en dotter med det namnet, nu ganska stor, och så har Matti en ganska liten Ella. Jag skrev ett upprepat fel och på grund av mina akuta synproblem upptäckte jag dem först när både du och hustrun påpekade dem.

    Comment by Enn Kokk — 2013 06 27 21:36 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^