Sommar i P1 med Liv Strömquist

24 juni 2013 16:59 | Media, Musik, Politik, Serier | Kommentering avstängd

Som serieskapare – jag har regelbundet läst henne, också recenserat ett av henens album här på bloggen; se Kulturspegeln, Serier – är Liv Strömquist på många sätt, främst politiskt, en själsfrände till mig. Tekniskt har jag invändningen att det blir väldigt mycket text i hennes serier; teckingarna känns mer som illustrationer, främst personillustrationer. Ta en titt i allra senaste Galago, så förstår ni vad jag menar.

Också i sitt sommarprat i dag drogs hon lite för mycket till observatörs- och analytikerrollen. Hennes huvudtema var mens, ett ämne som kanske inte det här programmets lyssnare i hängmattan riktigt väntar sig, och så länge hon höll sig till rent personliga upplevelser, som katastrofen i ett klassrum i yngre år, kändes det här som något självupplevet, värt att berätta om – men sen blev det lite för mycket av föreläsning och läsfrukter.

All musik som hon spelade var inte min, men åtminstone två låtar är höjdare även i min värld: Ulla Sjöbloms insjungning av Sonja Åkessons och Gunnr EdadnersDen ensamma mamman i traversen” och Nina SimonesBacklash Blues”.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^