Sommar i P1 med Jonas Gardell

22 juni 2013 17:44 | Media, Musik | 2 kommentarer

Jag hade bespetsat mig på ett mycket bra startprogram i årets ”Sommar”-serie i P1 – det kan man förvänta sig av Jonas Gardell – men jag måste bekänna att jag blev åtminstone lite besviken.

Fast det började mycket bra, med ett lätt komiskt möte med Astrid Lindgren och så ”Idas sommarvisa” som musikinslag.

Men sen kändes det, från ”Copacabana” med Jean Banan och framåt, som att Jonas Gardells känsla för musik inte riktigt står i paritet med hans känsla för ord.

Gardells sommarprat kretsade rätt mycket kring det en Povel Ramel-låt han spelade ger uttryck för: ”Livet är ett helvete”, ett kanske inte helt adekvat budskap till alla dem som lyssnar i hängmattan.

Naturligtvis har det Gardell skildrade hänt, men till exempel historien om mötet med den kända skådespelerskan Meryl Streep gjorde åtminstone mig mer beklämd än road.

Över huvud innehöll det här sommarprogrammet mer om livets brutalitet än om dess lättsamheter. Fast naturligtvis kände jag starkt med Jonas Gardell, när han berättade om sin och systerns möte efter många år med den från deras mamma frånskilda pappan, det möte som visade sig bara ha syftet att tillskansa sig en målning.

2 kommentarer

 1. Citerade han inte sina osmakliga gubbsjuka
  twitterinlägg om Danny Saucedo eller dem om
  Sabuni som ett Kinderegg?

  Comment by Anders Nilsson — 2013 06 23 10:21 #

 2. Jonas berättade under programets 12-14e minuter hur han som barn var varnad för att följa med fula gubbar men bestämde sig för att följa med om någon kom, men de dök inte upp.
  I slutet av programmet tog han upp ämnet fula gubbar igen och uppmanade han till att följa med den fula gubben.

  Barn vill generellt sett inte följa med fula gubbar. Det är bara i de fula gubbarnas fantasi som barn vill bli utsatta för dem.

  Gardell borde veta bättre än att ge pedofiler argument för att utsätta barn för övergrepp. Han talade inte om de flesta barns vilja.

  Comment by Niklas — 2013 06 24 20:10 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^