Invandrings- och flyktingfrågorna spränger den borgerliga fronten i Norge

27 maj 2013 10:56 | Politik | Kommentering avstängd

Dagsavisen rapporterar, att ledande politiker i Fremskrittspartiet – bland dem förre partiledaren Carl I Hagen – vill fokusera valkampanjen ännu mer på en uppstramning av invandringspolitiken, på det som i partiets program på området uttrycks så här: ”Norges mottak av mennesker fra land utenfor den vestlige kulturkrets begrenses kraftig.”

Man kräver också ett nytt departement för invandring och integration, och det är helt uppenbart att partiet i en regeringsförhandling efter höstens val hoppas kunna lägga beslag på ministerposten i fråga.

Det här bidrar knappast till att göra de redan tveksamma Venstre och Kristelig Folkeparti mer positiva till att sitta i samma borgerliga regering som FrP.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^