Våren i Öregrund

25 april 2013 13:48 | Musik, Trädgård, Ur dagboken | 3 kommentarer

Våren har kommit till Öregrund, även om det ännu inte är särskilt varmt. Snön har smält, men det är inte vattensjukt, eftersom vårt relativt nytillsedda dräneringsrör fungerar. Fjolårsgräset är tovigt gult eller brunt, men Birgitta har börjat kratta och också plocka undan nerfallna kvistar och grenar i området nere vid grinden.

Nyss kom glasmästaren. Han ska byta ut drivhusfönster som snön krossade i vintras.

Vårsolen har fått rabatterna att börja blomma. Nu lyser krokus och snödroppar där, och de allra första scillorna har också slagit ut.

För första gången i år har Birgitta hängt ut tvätt på klädstrecken nere bland krikonträden – jag var tidigare i dag ute och tog in skjortor, kalsonger och strumpor som hade hunnit torka.

Fast nu ska vi göra en tur in till Uppsala. Det är konsertkväll.

3 kommentarer

  1. Är det värt att ödsla tid och pengar på Pizzeria Jakten i Öregrunds hamn?

    Comment by Bengt Eliasson — 2013 04 26 19:38 #

  2. Till Bengt Eliasson: Pizzeriorna i hamnen står väl inte för de största kulinariska upplevelserna. Men just nu finns det egentligen inget ställe i Öregrund dit jag med riktigt gott samvete skulle kunna råda folk att gå.

    Comment by Enn Kokk — 2013 04 26 22:17 #

  3. Jag uppskattar, som alltid, dina rapporter från trädgårdshorisonten. De första små spröda växterna är lika underbara varje vår. Snart överflödas vi av växtlighet, men nu går jag runt och beskådar små underverk. Jag ser fram emot fler rapporter och önskar er en inte alltför blöt Valborgskväll. Vi har åter en eld hemma här i byn, så det blir en tur dit ikväll. Annars bygger vi en ny, stor veranda ch hoppas på premiär till helgen. Bäst att passa på medan maken är frisk och stark ;)

    Comment by Ann Kristin — 2013 04 30 13:26 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^