En visa från Katthult

17 mars 2013 17:41 | Barnkultur | 2 kommentarer

Astrid Lindgrens visa ”Lille katt” finns utgiven som pekbok för de minsta (Titta och sjung! Rabén & Sjögren, 2010), Den innehåller inte noter till Georg Riedels tonsättning, men de flesta vuxna, som ändå ska ”läsa” den här visan för sitt barn, kan den säkert ändå sedan gammalt, eftersom de har hört lilla Ida sjunga den.

Vistexten är illustrerad med bilder av Emil-tecknaren Björn Berg. Bilderna är kongeniala i sin enkelhet. Möjligen kan jag tycka att bilden av lille far, Anton i Katthult, kanske inte känns helt rätt. Rätt är den, om man redan känner till historierna om Emil och hans pappa, men den här boken vänder sig ju till pekboksåldern, då man knappast ännu har alla de nödvändiga associationerna.

2 kommentarer

 1. Tycker det kommer mycket skitskrivande bloggar i sossebloggen.
  Jag räknar med att det är politik man vill informera om eller ge sin syn om.
  Men det är mest opinonsundersökningar och annan dynga.

  Tips skärp er.-
  Jag vill se Sossarna i makt 2014.
  Men Sossebloggen blir mer och mer en pajassida.

  Comment by Bert — 2013 03 17 21:18 #

 2. Till Bert: Om du tycker att det är skit att skriva om barnböcker, får du väl tycka det. S-bloggar är däremot en samlingspunkt för socialdemokratiska bloggare, och det är väl inte så konstigt om många av bloggarna där handlar om politik, till exempel om opinionsundersökningar.

  Själv har jag bredare ambitioner med min blogg, i går med 5.000 besökare: skriver bland annat om politik men också till exempel om barnkultur.

  Comment by Enn Kokk — 2013 03 17 22:10 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^