I eftermiddag intevjuas jag i SvT 2

4 mars 2013 10:09 | Media, Politik | 12 kommentarer

I eftermiddag intervjuas jag om mitt bloggande i SvT 2. Aina Bergvalls intervju med mig ligger allra sist i blocket SvT Forum, klockan 16.05-16.20.

Programmet ligger redan på webben: http://www.svt.se/nyheter/svtforum/enn-kokk-blev-bloggare-som-pensionaer.

* * *

Och nu har programmet alltså sänts enligt programtablån. Jag tittade själv, ganska noga för att kolla om något viktigt hade klippts bort, men jag tyckte att Aina Bergvall hade gjort ett gott jobb.

Det är andras sak att bedöma om också jag gjorde ett gott jobb.

* * *

Sitemetern är uppe i ovanligt många besök i kväll. Säkert är det ett antal nyfikna som efter TV-inslaget har tittat in här för första gången.

De flesta av mina besökare är dock ganska tysta av sig. Det händer rätt ofta att jag möter folk, som berättar att de då och då brukar läsa min blogg. På Stadsteatern i Uppsala i lördags, träffade jag under mellankten två gamla bekanta från journalisttiden, paret (inte då men nu) Ingemar Odlander och Christina Jutterström och han inte bara berättade att han då och då besöker min blogg utan frågade också hur många läsare jag har, hur det här tekniskt går till och så vidare.

12 kommentarer

 1. En mycket intressant och sympatisk intervju. Nu blir det säkert ännu fler bloggläsare.

  Comment by Lasse Hallenfur — 2013 03 04 13:28 #

 2. Kan bara instämma! Både se- och hörvärt. Hade gärna fått vara dubbelt så långt.

  Comment by Mats Rosin — 2013 03 04 16:22 #

 3. Jag såg både den första sändningen av Aina Bergvalls intervju med dig och reprisen just nu på SVT2. Från din sida koncisa och personliga svar som jag beundrade. Tack Enn Kokk! Av alla socialistiska/kommunistiska/ socialdemokratiska bloggar är din den främste! Jag kommer att fortsätta att följa din blogg trots, eller just därför, att jag inte sedan 1972 tillhör S ideologiskt. Ibland måste jag dock även i fortsättningen få käbbla emot när du skriver något politiskt. Hoppas att du inte tar illa upp? Aldrig personligt, bara i sak.

  Comment by Lars Rudström — 2013 03 04 16:33 #

 4. Till Lsse Hallenfur och Mats Rosin: Vi får väl se om intervjun lockar fler läsare. Nu handlade den mest om den politiska sidan av mitt bloggande, men min blogg har ju ganska många andra sidor, vilket jag åtminstone en smula kom in på. För att vara en TV-intervju med en enskild person var ju intervjun ändå förhållandevis lång.

  Comment by Enn Kokk — 2013 03 04 16:46 #

 5. Till Lars Rudström: Tack, gamle trätobroder! Du är ju förresten ett exempel på en av de saker jag sa i progammet, nämigen att det inte bara är politiskt likasinnade som läser bloggen och skriver kommentarer där.

  Comment by Enn Kokk — 2013 03 04 16:50 #

 6. Mats Rosins inlägg här stöder jag fullständigt. Enn Kokk har en sådan genuin, ärlig och mångårig erfarenhet av den inre ”cirkeln” av S, dess ideologiska diskussioner, alla interna slitningar på 70- och 80-talet (bl.a. Geijeraffären och S-ledningens ställningstagande för Geijer med Palme i spetsen, ”Rosornas krig” mellan Palme/ Feldt och syndikalisten Stig Malm/Meidner/Fjällström där Palme vek sig) och alla sina år på 68:an, att någon borde göra en djuplodande intervju med Enn Kokk. Givetvis har jag läst Häggs och K-O Feldts bägge senare böcker (liksom Erlanders memoarer och dagboksanteckningar, Sven Anderssons memoarer etc, etc.) Där finns mycket att gräva i för dem som är intresserade av svensk socialdemokratis utveckling) och en insatt journalist kan finna allt material inför ett längre program med den kloke Enn Kokk. Han var med HELA tiden! Men kanske många inom S idag vill lämna alla dessa villospår, vilket gjorde att jag (efter alla mina år inom SPIAF, SSU, ABF och cykelturer på 50-talet för att sätta upp våra affischer i Dalsland) inte orkar stödja den sortens socialdemokrati idag. Var står den i dag?

  Comment by Lars Rudström — 2013 03 04 17:07 #

 7. Till Enn Kokk: Visst är vi trätobröder, men med ömsesidig respekt! Politik ska diskuteras, dock ej debatteras. Då finns risken att man blir ovänner, och det vill inte jag.

  Comment by Lars Rudström — 2013 03 04 17:12 #

 8. Bra intervju! Påminde mig om när jag för många år sedan lyssnade på ett föredrag av en av mina blivande chefer. Intill mig satt en nybliven kollega och ritade med ojämna mellanrum streck på ett papper – ett, två, tre, fyra och ett snett streck över dem. O.s.v. En lång stund funderade jag över vad hon egentligen räknade. Till slut upptäckte jag vad det var: Mannens ideligen upprepade ”alltså då”.
  Långt senare hade jag ansökt om extrapengar till ett projekt, fick utskottets protokoll – men kunde inte utläsa om beslutet var positivt eller negativt! Då kom någon av oss, min assistent eller jag, på att läsa paragrafen högt och att i stället för punkt och komma läsa in mannens (=protokollskrivarens) ”alltså då”. Och genast var hela beslutat ”klart som korvspad”!!!
  Tänk, om man haft en krona för varje onödigt ”så” man strukit i journalisters texter! Vilken rikedom!
  Men detta var bara en historia jag kom att tänka på… Gillar dig. Skickar vid tillfälle en bok.
  Mina krönikor kan du läsa på http://www.lerumstidning.com (krönikor/Kaka) De senaste tre rör politik…

  Comment by Kaka — 2013 03 04 18:37 #

 9. Bra intervju, herr Kokk! Jag var så nyfiken att jag tittade på programmet på tåget hem. SVT borde göra en längre intervju med dig då du torde ha mycket att berätta både om det ena och det andra. Och kanske också sådant som inte borde berättas.

  Comment by Bengt Eliasson — 2013 03 04 21:11 #

 10. En mycket bra intervju, jag och min man tittade
  på programmet med stort intresse. En skärpt man
  med mycken kunskap.
  Följer din blogg varje dag, och framför allt
  lördagar när melodikrysset är avklarat.

  Önskar dej och din Birgitta en skön vår när den nu kommer.

  Comment by Birgitta Börjesson — 2013 03 05 10:12 #

 11. Mycket bra och oerhört givande intervju. Härligt att få lyssna på dig som har något att berätta och är klar och tydlig och inte slingrar sig inför intervjuarens frågor.Vi tycker du är en bra kandidat till programmet ”Min Sanning”.
  Vi har ju växt upp under en tid när bilder i böcker och tidningar var ganska sällsynta, men de som fanns kommer man ihåg ännu i denna dag.
  Eftersom det är tvärtom idag tycker vi det är skönt med en blogg där texten är det viktiga.
  Med vänlig hälsning Eva och Bertil Holmström

  Comment by Eva Holmström — 2013 03 07 9:41 #

 12. Tack!

  Comment by Enn Kokk — 2013 03 07 10:01 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^