Korta meningar

26 februari 2013 13:53 | Korta meningar | 12 kommentarer

Det där med MARA förstår jag ju. Men MÖ?

* * *

De undermåliga resultaten i skolan är inte mitt fel, säger utbildningsminister Jan Björklund. Det gick kanske åt helvete redan på Fridtjuv Bergs tid?

* * *

Moderat kampsång: ”Vår Borg är oss en väldig Gud”.

* * *

Remake av ”Änglar, finns dom? : ”KD, finns dom?”. Fast jag törs inte tänka på vilka som skulle kunna tänkas göra nakenscenen.

* * *

Björn & Benny borde protestera mot Sverigedemokraternas kampsång, ”Jimmie! Jimmie! Jimmie! ”.

* * *

Och vad säger Karlfeldt-sällskapet om Miljöpartiets kampanjlåt ”Här dansar Fridolin”?

* * *

Fast den passar ju bättre för partiets syfte att bli ett stort parti än den förra, ”Då tar vi tagelskjortan på”.

* * *

Vänsterpartiet moderniserar sig också och har till ny kampsång valt Helmut QualtingersDer dialektische Materialismus Rock”.

12 kommentarer

  1. Som bekant avkortades undervisningstiden i
    gymnasiet med 10% 1965. Av (s). Göran Persson
    föreslog 1991 att den skulle reduceras med
    ytterligare 20% !! Han måste ha trott att svenskar
    är mer begåvade än folk i andra länder. Hur som
    helst fick han (s)-gruppen i riksdagen att
    acceptera detta attentat. Tursamt nog stoppades
    det i riksdagen. Den mindre timtalet skulle ersättas av egenarbete. Här kan man tala om flum-
    (s)kolans grundande på gymnasienivå.

    Comment by Anders Nilsson — 2013 02 26 15:03 #

  2. Hej!
    Såg och hörde dig i dagens TV2-Forum.
    Kul att få se och höra dig.
    En välskriven blog är ett nöje att läsa.
    Kjell

    Comment by Kjell Ryder — 2013 02 26 16:42 #

  3. Till Kjell Ryder: Tack för beröm!

    Comment by Enn Kokk — 2013 02 26 16:59 #

  4. Till Anders Nilsson: Jag har aldrig hävdat att Göran Persson var någon bra skolminister. Men jag tycker att det är allt mer slående, att Jan Björklund aldrig får ut det han säger att han vill ha av sin skolpolitik.

    Comment by Enn Kokk — 2013 02 26 17:03 #

  5. Hej. Blev varse om dig på Tv i dag (26/3) och enär
    ingen lyssnar på mig tänkte jag se om du tar upp ”denna handske”.
    Nu bör en slutlig utredning om kungahuset avskaffande göras. Det är löjligt att folket skall visa sig underdåniga och iaktaga allt det fjäsk som förekommer för detta hus. Ge kungen ett avgångsvederlag och med sin förmögenhet får han själv försörja sin familj.
    Vissa partier bl.a (S) har haft detta förslag i många år. Nu är det dags!
    MVH Per Edström

    Comment by Per Edström — 2013 02 26 17:20 #

  6. Till Per Edström: Jag har sedan unga år varit republikan, också i egenskap av mångårig huvudsekretere i Socialdemokraternas programkommission skrivit in kravet i ett par partiprogram. Och det faktum att jag tillsammans med min hustru, under den period då hon var talman, då och då själv kom att träffa kungen och hans familj har inte fått mig att ändra uppfattning i principfrågan.

    I den – frågan om avskaffande av monarkin – har många likväl vacklat, inte inför principen utan av rädsla för att alltför mycket utmana en majoritet av svenska folket. I frågan om statsskicket tycks tiden därför aldrig bli mogen.

    Jag har inte kollat om frågan åter igen aktualiseras i motionerna till den kommande (S)-kobngressen – finns det inga motioner, går det heller inte längre att ta upp frågan, eftersom förslagstiden har gått ut.

    Men kommer den upp, kan jag tänka mig att den även den här gången får stå tillbaka: S-partiet vill främst av allt komma tillbaka till regeringsmakten, och känner jag mitt gamla parti rätt, anser de flesta där att det nog vore improduktivt (för ett regeringsskifte) att röra om i just den grytan.

    Comment by Enn Kokk — 2013 02 26 18:00 #

  7. Med ett socialdemokratiskt förslag om republik torde folket i allmänna val vaccinera Rosenbad mot socialdemokratiskt styre under de närmaste 100 åren.

    Comment by Bengt Eliasson — 2013 02 27 11:25 #

  8. Ser av inlägg ovan att intervjun med dig redan sänts, 26/2. Har sökt hitta inslaget på SVT Play men inte lyckats. Kan någon ange en länk dit.

    Comment by Lasse Hallenfur — 2013 02 27 11:48 #

  9. Ja..ha Bengt Eliasson är tydligen en som tycker om det fjäsk och kostnad som kungahuset medför.
    Hoppas att andra förstår att nutiden inte kräver att man skall vara underdånig och stå böjd med mössan i hand, kanske till och med ha en flagga och vinka med när någon från ”familjen” går förbi.
    Per Edström

    Comment by Per Edström — 2013 03 01 18:18 #

  10. Till Per Edström: I frågan om vilket statsskick Sverige skall ha, torde vänsterfalangen inom socialdemokratin ha verkligheten som sin värsta fiende. Jag är inte, rent pricipiellt, någon anhängare av monarki, men inser att vårt nuvarande statsskick har fungerat mycket väl under lång tid och att det vore mycket oklokt av den socialdemokratiska rörelsen, nu när våra drömmar om ett regeringsskifte kan kanske förverkligas, att komma med republikkrav, som bara skulle utmana medborgarna. Socialdemokratin ser demokratin, det folkliga inflytandet, som centralt och då måste vi acceptera att en mycket stor majoritet av det svenska folket vill ha monarki som statsskick. Därför borde S ta bort republikkravet ur partiprogrammet. Det var mer adekvat i en annan tid, i arbetarrörelsens vagga, då kungamakten verkligen var en symbol för överheten och förtryck.

    Comment by Bengt Eliasson — 2013 03 01 22:43 #

  11. Ok Bengt, men du säger inget om det fjantiga och fjäskiga sätt som sker för det kungliga.

    Tycker du om det eller inte ?

    PER

    Comment by Per Edström — 2013 03 02 9:45 #

  12. Till Per Edström: Självfallet tycker jag inte om det ”fjantiga och fjäskiga sätt” som särskilt veckopressen ägnar sig åt i förhållandet till kungahuset. Jag tror nog att hr Bernadotte många gånger skrattar bakom ryggen på dessa journalister.

    Som intresserad av svensk historia rör jag mig ofta i slottsmiljöerna. Och Livrustkammaren är en guldgruva för oss intresserade. Man lär sig alltid något nytt där om vår historia.

    Sedan måste jag säga något om monarki kontra republik. Jag vill att mitt lands statschef skall vara en samlande symbol för oss alla, särskilt i kontakten med andra länder. Denne skall stå över den dagliga politiska debatten. Jag tycker inte att systemet med en folkvald president, som i fallet med Finland, är det optimala, då denne alltid är nominerad av ett politiskt parti. Och med den, i alla fall rent teoretiskt, risk det medför för politisering av ämbetet. Finland har dock en mycket mer dramatisk och blodig historia, varför man måste ha mycket stor respekt för det sätt som vårt östra broderfolk har valt att forma sitt statsskick.

    Comment by Bengt Eliasson — 2013 03 02 10:34 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^