Varför heter det Nordenkrysset?

10 februari 2013 10:11 | Media | Kommentering avstängd

Jag har som så ofta löst samtliga kryss utom ett i Aftonbladet Kryss & Quiz. Undantaget utgörs av Sportkrysset. Jag har aldrig i mitt liv läst sportsidorna i tidningarna och jag skulle visserligen kunna lösa det genom att googla – jag har försökt och lyckats – men jag har inte lust.

Missförstå mig nu inte. Jag har ingenting emot att det finns ett särskilt kryss för er som är sportintresserade.

Men när jag den här veckan löste Östen Nilssons Nordenkrysset, kryllade där av sportfrågor. Jag fick tillgripa Google och ibland slutledningsförmågan för att hitta namn som Hans Chrunak, Al Oerter, Chris Evert, Mikael Pernfors, Pavel Bure och Bobby Orr. Att Ronald Pettersson kallades för Sura-Pelle mindes jag faktiskt själv; också Arne Borg och Dan Glans har fastnat i mitt minne. Till och med bilden i det här bildkrysset har idrottsanknytning.

Men den riktigt stora gåtan är varför det här krysset går under benämningen Nordenkrysset.

Jag har letat efter nycklar och svar, som skulle kunna leda tankarna till Norden, men egentligen bara hittat KLEVELAND = ÅSE bland svar som ALLARD (BRITTISK BIL) och GRAPE (GILBERT).

Men tillbaka till huvudspåret: Jag har redan tidigare noterat Östen Nilssons stora intresse för idrott, och det är OK för min del, men då borde han väl i stället få göra Sportkrysset.

Alternativt får han lov att göra kryss som verkligen gör skäl för namnet Nordenkrysset.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^