Märkligt utfall i första deltävlingen i Melodifestivalen

3 februari 2013 17:27 | Media, Musik | 4 kommentarer

Någon schlagertävling har ju Melodifestivalen inte varit på länge. Men med snart sagt vilka bedömningsgrunder som helst var utfallet i den första deltävlingen obegripligt.

Porslin” med Anna Järvinen hade visserligen ett hopplöst komp, men den var ändå den bästa låten i det här startfältet. Och ut åkte den förstås med dunder och brak!

Till finalen gick däremot ”Skyline” med David Lindgren. Det är en sån där låt som ligger snubblande nära sånt man har hört förut, och det lär väl den alleuropeiska omröstningspubliken också tycka, om den skulle ta sig vidare till Eurovision Song Contest. Men 2013 är kanske året för det polerade och slätkammade?

Till den svenska finalen direkt gick också ”Heartbreak Hotel” med Yohio. Den är i och för sig bättre än ”Skyline”, men jag skulle tro att en stor del av dem som telefonröstade mer drogs till Yohios spektakulärt androgyna framtoning än till låten – numera är Melodifestivalen ju mer en scenshow än en låttävling.

Vidare till andra chansen gick Cookies N Beans med ”Burning Flags”, en sämre låt än den de tävlade med förra gången, och så ”Vi kommer aldrig…” med Eric Gadd, Gadd är i motsats till flera av de andra som deltar i den här tävlingen ibland en riktigt hygglig artist, men den här låten tyckte jag inte hörde till de bättre han har gjort.

Men jag är glad att den där låten som hette ”Kossa” eller något liknande inte gick vidare i tävlingen.

4 kommentarer

 1. Jag håller med dig om att Anna Järvinens låt var bäst, berörde på ett sätt som musik ska göra. Allt annat gick mig också helt oberört förbi. Fast jag tyckte dock Gosa var ohjälpligt medryckande;)

  Comment by Anna — 2013 02 03 20:17 #

 2. Jag har för flera år sedan gett upp att få ut något av denna underliga ”tävling”.
  Tyvärr får man så småningom i stället googla fram svaren i melodikrysset, eftersom Eldeman inte kan låta bli att ta upp skräpet där.

  Comment by Gunnar Bergquist — 2013 02 03 20:36 #

 3. Till Anna: Min hustru hade, av någon anledning, också en mer positiv attityd till ”Gosa”.

  Comment by Enn Kokk — 2013 02 03 22:16 #

 4. Till Gunnar Bergquist: Melodikrysset är det viktigaste skälet för mig att följa den här tävlingen. Men det innebär att jag tvingas lyssna på mycket – förlåt uttrycket . skit. Och som sagt: Många av låtarna som förekommer i Melodifestivalen är ju inte schlager i ordets korrekta mening. Jag har inget emot att det förekommer olika populärmusikgenrer, men just schlager måste ju fastna i musikminnet, och det gör inte flertalet av låtarna som förekommer i den här tävlingen.

  Comment by Enn Kokk — 2013 02 03 22:22 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^