Melodikrysset nummer 3 2013

19 januari 2013 11:58 | Film, Media, Musik, Ur dagboken | 6 kommentarer

I dag hade Anders Eldeman ansträngt sig för att få till ett varierat och i några stycken knepigt melodikryss. Tack!

Det började med en riktigt snygg duett, Lill Lindfors och Jacques Werup i den senares ”Gör mig lite levande” och slutade med en inte alltför rolig version av Lill-Babs’ hit från 1959, ”Är du kär i mig ännu, Klas-Göran?”, signerad Stikkan Andersson.

Vi fick höra så väl spansk flamenco med Zapateado som svensk ringdans (”Och jungfrun hon går i ringen”) med The Real Group.

Svenska schlager från olika epoker förekom också.

Svårast tror jag kanske många hade med en inte så känd Sylvain-skapelse, ”Det sjunger någonting inom mig”, som ursprungligen var med i en film med Tutta Rolf från 1935, ”Under falsk flagg”. Fast här hörde vi den med Jan Johansson.

Björn Skifs’ ”Vi bygger oss en båt”, i dag med Lars Roos, tyckte jag det var hyggligt lätt att känna igen.

I mitt fall hade jag det lite knepigare med ”Inte mycket jag behöver” med Thomas Eriksson, mer känd som Orup.

”Babysitting boogie” med Gunwer Bergkvist är inte så vanlig, men där fick vi ju en del ledtrådar från Eldeman.

”Johnny the Rocker” hör väl inte till de allra mest spelade låtarna Magnus Uggla har gjort. Här hörde vi den dessutom i en version jag aldrig tidigare hade hört, med Olle Ljungström. Jag kollar lite i efterskott: Jo, den gjordes förstås i ”Så mycket bättre” som jag aldrig någonsin har tittat på.

Också ur Beatles’ stora repertoar hade Eldeman valt en mindre vanlig låt, ”Maxwell’s Silver Hammer”, signerad Lennon-McCartney – men här skulle svaret bli Ringo Starr.

Jag har alla skivor med The Beatles, och mycket också med Kim Larsen. Med den senare hörde vi i dag ”De smukke unge mennesker”.

Själv är jag i den där åldern då man älskar mycket gammaldags musik.

Irving Berlins ”Puttin’ On the Ritz” gillar jag således, även om dagens discovesion inte var den bästa versionen jag har hört.

Men med ”All Of Me” (1931) i Billy Mays tappning var jag fullt nöjd.

6 kommentarer

  1. Hej Enn !
    Synd att du inte sett ”Så mycket bättre”. Där har du missat ett bra program.
    Ha de bra.

    Comment by Ove — 2013 01 19 13:47 #

  2. Du har missat ett r i Gunwers efternamn.

    Comment by Sören Forslund — 2013 01 19 16:14 #

  3. Till Sören Forslund: Tack för påpekandet – det är rättat nu, även om det inte handlade om något fel i själva svaret.

    Sånt här händer då och då. Trots att jag brukar läsa igenom texten ett par gånger innan jag lägger ut den på nätet. Som gammal journalist vet jag att man ofta inte ser fel i sin egen text: man läser det som borde stå där i stället för det man faktiskt har råkat skriva.

    Comment by Enn Kokk — 2013 01 19 16:33 #

  4. Hej på er kryzz-lösare ! Jag tyckte nog att det var lite klurigt: – men jag chansade på någoting och det skelle tydligen vara så…..Det var det, som jag inte direkt kunde härleda.Själv anser jag att man skall klara de vita rutorna UTAN hjälp…
    Har blivit vinnare en gång – men en andra gång syns såååå långt bortom horisonten.Så det är bara att skicka in nu !! Lev väl alla kryzzare KSCW

    Comment by Sören Wiman — 2013 01 19 19:22 #

  5. Tänk så irriterad jag har varit för att du lägger ut de rätta svaren…..backar här jag, och tackar för vågrätt 6 som vi inte klarade själva (och om jag nu hittat rätt ord vill jag ju veta bakgrunden…) Jamen TACK då! ;-)

    Comment by Kerstn — 2013 01 20 9:15 #

  6. Till Kerstin: Ja, som du väl har sett, har jag försökt att inte göra det så lätt som många andra som publicerar svar gör det, nämligen att bara skriva V 6 = någonting. Jag försöker både förmedla varför det bör bli så och, om jag har sådan, ge lite förhoppningsvis intressantr bakgrund.

    Comment by Enn Kokk — 2013 01 20 9:31 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^