En blandad vintervecka

18 januari 2013 17:32 | Mat & dryck, Serier, Ur dagboken | 3 kommentarer

En del av er kanske tror att min tillvaro bara består av sådant som läsning och musiklyssning. Men vi är just nu i slutet av en vintervecka, som har innehållit många olika saker.

På trettondagen var vi som vanligt bjudna på trettondagsmottagning hos landshövdingen – numera är det Peter Egardt som är landshövding här i Uppsala.

De som bjuds är inte precis någon exklusiv krets, så det var stor trängsel och köbildning i de båda rum där vi skulle hänga av oss kläderna. När vi hade hälsat på landshövdingeparet, vimlade vi runt bland alla människor – bland dem fanns också en rad partivänner (s) från olika delar av länet – och så bjöds det på ett glas vin och lite plockmat. Ett och annat seriöst samtal hinner man också med under en sån här tillställning, men eftersom våra samtalsparter inte är tillfrågade, avstår jag från referat.

Den 17 januari är det vår bröllopsdag. När vi till slut gifte oss 1986, hade vi i själva verket bott ihop sen 1964, så när vi, för övrigt efter ett sammanträde med Socialdemokraternas VU, på hemvägen slank in och genonmgick en kort borgerlig vigselceremoni, uppvaktades vi vid hemkomsten med pizzamiddag av vår dotter Kerstin.Det var bara våra barn som hade fått veta i förväg, att vi skulle gifta oss.

Men det har ändå blivit tradition att fira just bröllopsdagen, så jag var förstås i väg till vår lokala blomsterhandel och köpte en bukett till Birgitta. Sen åkte jag ner på stan i förväg: klippte mig, gick på Apoteket och köpte en bunt seriealbum på Akademibokhandeln/Lundeq.

Birgitta hade valt restaurang för årets bröllopsmiddag, och det blev gamla kära Domtrappkällaren, i dag ett betydligt flottare ställe än när vi en gång i världen kom till stan som studenter. Jag hade lovat bjuda, dagen till ära.

Jag startade med att bjuda på var sin dry martini.

Sen valde vi mat gemensamt:

Till förrätt halstrad pilgrimsmussla med rostat majsbröd, sötpotatis, lingonchutney och brynt smör. Var sitt litet glas vitt vin till det.

Till huvudrätt helstekt renytterfilé med potatiskaka, blomkål, honungsbakade tomater, torkad väddöskinka och havtornssky. Till det ett gott rödvin.

Och så avslutade vi med var sin irish coffee.

I dag var vi på begravning. Men det är en separat historia, och den ska jag skriva en separat text om.

3 kommentarer

  1. Det var på tjugondag Knut den 13 januari soim landshövdingens julslutmottagning ägde rum.

    Comment by Birgitta Dahl — 2013 01 19 13:39 #

  2. Till Birgitta Dahl och Enn Kokk: Det fördes, berättar ni, en del allvarligare samtal på denna mottagning. Man kan bara hoppas nu när vi har gått in i ett nytt år att alla företrädare för partierna och landshövdingen Peter Egardt samlar ihop sig och aktivt motarbetar Regionutredningens förslag att Uppsala län skall bilda en region tillsammans med Västmanlands och Södermanlands län. Det är enligt min mening ett historiskt misstag och att gå in i framtiden baklänges om Uppsala skall knytas till Eskilstuna och Västerås. Vårt naturliga region borde vara tillsammans med Stockholm, den utan tvekan mest expansiva ekonomiska regionen i Sverige. Tänk bara på antalet Uppsala-bor som arbetspendlar till Storstockholm. Vi är flera tusen dagligen. Eftersom bostadsbristen är svår bör man fortsätta utbyggnaden av bostäder mellan Uppsala-Knivsta-Märsta för att så knyta ihop området. Att SL har börjat trafikera Uppsala är mycket positivt och på sikt bör SL få huvudansvaret för kollektivtrafiken.

    Comment by Bengt Eliasson — 2013 01 19 16:38 #

  3. Till Bengt Eliasson: På den här typen av tillställningar är det mer slumpen som avgör vad man kommer att tala om, och det här var aldrig något av just våra samtalsämnen.

    Comment by Enn Kokk — 2013 01 19 16:58 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^