Hellsing för de minsta

23 december 2012 12:55 | Barnkultur | 2 kommentarer

Lennart Hellsing har vid det här laget glatt generationer och åter nya generationer av barn. Hans fantasirika rim, fyndiga bilder och överraskande kontraster fångar omedelbart barnens intresse, och den lilla bilderboken ”Vad ska vi göra?” (Rabén & Sjögren, 2011, med illustrationer av Emma AdBåge) är verkligen ett paradexempel på allt det här.

Två, på Emma AdBåges omslagsbild fortfarande uttråkade, barn hittar i den här lilla vershistorien på en rad hyss, och den de roar sig med är självaste kungen, försedd med krona och allt. Svaret på ”Vad ska vi göra?” blir på varje bilduppslag först ett svar, sen en illustration av hur detta drabbar kungen: Hoppa hage på kungens mage. Äta frallor i kungens brallor. Sitta och dricka i kungens ficka. Och så vidare, tills kungen säger ”STOPP! Inte mera! Nu måste ajg gå och regera!”

2 kommentarer

  1. Tack för julhälsningen och jag önskar dig och hela din familj en riktigt god helg. :-)

    Comment by Kerstin — 2012 12 23 23:59 #

  2. Tack för alla fina inlägg om böcker för de allra minsta! Två av mina barnbarn fyller i februari, då kommer dina tips väl till pass.

    Jag vill också passa på att tacka för din kommentar på åkeröträdet på min blogg. Jag visste inte innan du gjort det att det var möjligt att gå in på enstaka bilder och kommentera dem. Antingen är det en ny funktion som wordpress tillhandahåller eller också är du den allra första som har kommenterat ett foto.

    Comment by anita — 2012 12 24 0:07 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^