DNs seriemassaker fortsätter

16 september 2012 12:10 | Media, Serier | 6 kommentarer

Dagens Nyheter har på söndagarna haft en hel seriesida, som man har kunnat njuta av till förmiddagskaffet.

Borta är nu även den. Seriemassakern fortsätter.

Kvar finns bara cartoon/enbildsversionen av Ulf LundkvistsAssar”, och att den med sin skämtteckningsform har hamnat på Namn och Nytt-sidan är väl egentligen inget att säga om.

Men på söndagarna innehåller nu DN inga serier alls i stripform. Var är du, Tuula?

Det är kulturskymning. Dagens DN måste ledas av ett gäng idioter.

6 kommentarer

 1. En est ringer till KGB under Sovjet-tiden och säger: ”Hej. Min papegoja har precis rymt och jag skulle bara säga att om ni hittar den så delar jag absolut inte hans politiska åsikter”…

  Comment by Philip Carlsson — 2012 09 16 16:37 #

 2. Även jag kan undra vad DN håller på med. Det fanns en tid (1990-talet) när det avgörande för mig att välja DN framför SvD var just seriesidan.

  Men DN är inte strippfritt på söndagar nu heller. ”Rocky” fanns på sidan 2 i kulturdelen igår, och den har inte tidigare funnits med på söndagar – däremot verkar det som att strippen försvunnit på fredagarna, då man tidigare haft både stripp och ”söndagsserie”, så det är nog fortfarande en längre serie, fem nya strippar och en repris per vecka.

  Comment by Olof Öberg — 2012 09 17 7:30 #

 3. Till Olof Öberg: ”Rockys” nya placering kommenterade jag med gillande i mitt förra inlägg om serierna i DN. Den här gången handlade inlägget om vad som hade blivit kvar av den speciella söndagsseriesidan.

  Men i kärnfrågan – DNs neddragning på serier över huvud taget – är vi uppenbarligen helt ense.

  Comment by Enn Kokk — 2012 09 17 9:16 #

 4. Det här med serier är märkligt. Efter att som barn och ända tills jag var drygt 20, slukade jag serier. Till jul hörde album med Mandrake och Lothar, Fantomen och givetvis Kalle Anka.
  Så upphörde mitt serieläsande ända tills jag för kanske ett tiotal år sedan uppmärksammades på serien Medelålders Plus, av en av mina kunder. Började då följa den som fanns i såväl DN som också vår lokala avisa Strengnäs Tidning (ed. av Eskilstuna-Kuriren).
  För något år sedan skulle också denna tidning ”göras om” och man fick rösta om vilka serier som skulle fortsätta att finnas kvar. Utfallet blev att det finns tre fasta strippar plus en där tre olika serier alternerar. På denna hamnade Medelålders Plus som jag alltså kan glädja mig åt var tredje månad.
  Tack och lov verkar den inte ha fallit för bilan på DN utan återfinns också den på N&N-sidan, som alltså får krympa sitt övriga material vilket i sin tur är oroande.
  Men det lustiga (?) är att kontentan av ST/EKs nyordning är att jag en gång testade de övriga serierna (Zits,Hälge och Ensamma Mamman),som fanns och fann dem riktigt läsvärda. Däremot läser jag aldrig de två som alternerar med Medelålders Plus (Elvis och Pondus) så nu har jag åter blivit samma serieläsare som förr. Är det det som kallas att man börjar gå i barndom…..

  Comment by Mats Werner — 2012 09 17 9:41 #

 5. Till Mats Werner: Pondus är grov i uttryckssättet men ofta rolig att läsa. Han finns också i egen serietidning.

  Comment by Enn Kokk — 2012 09 17 16:03 #

 6. Tack för det mesta du skrivit o melodikryss-stöd. Om serierna har jag försökt skriva en insändare som dock ej tagits in. Idag söndag 23dje ingen alls överhuvudtaget serie – Jag är förbannad. Född 1930 har jag liknande hälsoproblem, långsamhet, är som en jättesnigel, nyligen fått pacemaker, funkar bra, slutat ramla omkull. Alltid något. Andra problem också. Att bli gammal men fit for fight är jobbigt. – Krya på er, båda två. Hälsningar från Hildegard T, i Gustavsberg

  Comment by Hildegard Trinkies — 2012 09 23 11:41 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^