En dag på Akademiska

5 september 2012 15:56 | Mat & dryck, Ur dagboken | 3 kommentarer

Birgitta hade kallats till Akademiska i dag för en rad undersökningar inför sin förestående hjärtklaffsoperation. Hon skulle vara där klockan åtta, så vi klev upp sex, duschade och åt frukost. Jag följde självklart med.

De många förberedande undersökningarna och alla samtalen med olika specialister och annan personal tog sin rundliga tid och var utspridda över hela dagen; jag var med om flertalet av dem och fick på så sätt reda på fakta, nyttiga att känna till också för en nära anhörig. Men det blev också longörer: väntetid däremellan för oss båda och ännu mer väntan för mig till exempel när Birgitta var borta för röntgen. Jag har läst alla dagens tidningar och löst korsord medan jag har väntat. Ett tag somnade jag.

Birgitta hade kunnat få sjukhuslunch, men eftersom jag var med, gick vi tillsammans till en källarcafeteria och åt var sin räkmacka.

Om inget oväntat tillstöter, tas nu Birgitta in på hjärtkliniken på söndag eftermiddag, och så följer operation på måndag. Jag räknar med att kunna göra ett besök på måndag kväll och kommer sen att meddela den övriga familjen när det kan vara lämpligt att börja göra besök.

Det kommer att finnas gott om tid för detta, även om det inte går att i förväg meddela exakt hur länge hon blir kvar på Akademiska.

Sen följer en mycket lång konvalescens hemma, i vilken ingår kontrollbesök och träning på sjukhuset.

3 kommentarer

  1. Alla bloggvänner önskar er säkert ett varmt lycka till och en snabb återhämtning.

    Comment by Bengt O. Karlsson — 2012 09 05 16:24 #

  2. Jag instämmer i denna önskan. Jag hoppas också att vi får en fin höst och en mindre kall vinter. Någon rättvisa kan man inte förvänta sig från vädrets makter, men önska kan man.

    Comment by Ann Christin Sandlund — 2012 09 06 10:06 #

  3. Vi önskar lycka till med operationen och hoppas att allt går efter plan. Hälsningar till er båda!

    Comment by Kristina Strömberg — 2012 09 07 18:50 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^