Frukost, en sommarmorgon

26 juni 2006 11:58 | Mat & dryck, Trädgård, Ur dagboken | 2 kommentarer

På bordet: Vit vaxduk och en Jobs-löpare med sommarblommor. En bukett med vita bondrosor. Ett glas Verum hälsofil. Ett glas Önos fläderblomsdricka (utan socker). Två smörgåsar – en (sten)hård från Roslagsbröd i Gimo med en skiva cognacsmedvurst, en skiva Polarbröd (osötat, 100 procent fullkorn) med italiensk Prosciutto Crudo. En kopp (Arabia Flora) med rykande, doftande nykokt kaffe. Morgontidningar.

Över bordet: en lampa med Malmsten-skärm med torkade löv.

Under bordet: en blå trasmatta.

Runt bordet: Pinnstolar och en gammaldags utdragssoffa (som barnen sov i en gång i världen) målade mörkblå med lackfärg.

Tvärs över bordet, bakom soffan: ett jättestort fönster, fönsterbänk, karmar och spröjs målade i samma mörkblå färg. I fönstret pelargoner; en vit blommar.

Utanför fönstret: Till vänster en ros, Nevada, (La Giralda x Rosa Moyesii), 200 cm, blomman vit med gyllene ståndare i mitten. (Den här rosen är köpt hos Kjell Eriksson på Ulva trädgård.) Till höger en stor äkta fläder, som just har börjat blomma på solsidan, gräddvit.

Där bortom: grönska och en oändlig blå himmel.

2 kommentarer

  1. Verums hälsofil – ja det är riktigt bra fil. Den gjorde mig frisk i magen en gång när jag var riktigt nerkörd i magont.

    Comment by RS — 2006 06 26 13:00 #

  2. Till Rose-Marie Södergren: Jag är annars ingen mjölkdrickare. Jag drack, i likhet med min nu döda mamma, ogärna vanlig mjölk. Men vi åt, eller gärna drack, i glas, filmjölk. Fil liksom syrad mat ä r mycket bra för magen. Verum hälsofil, med sin låga fetthalt, nyttig även på andra sätt. Dessutom är den god, vilket mat och dryck ska vara.

    Comment by Enn Kokk — 2006 06 26 13:15 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^