Sommar i P1 med Thorsten Flinck

15 juli 2012 15:08 | Barnkultur, Media, Musik, Politik, Ur dagboken | 4 kommentarer

Dispositionen i Thorsten Flincks Sommar-program var kanske inte snörrät, men det var intressant att få lyssna på honom. Som den rutinerade skådespelare han är, lyckades han också dramatisera sin berättelse, till och med skratta utan att det lät onaturligt. Jag vet i och för sig inte tillräckligt mycket om honom för att kunna bedöma hur ärlig han var i alla stycken, men jag uppskattade att han tog upp både sitt tablettmissbruk, som tydligen hade sin rot i reumatiska besvär, och inte försökte dölja att han har ett problematiskt förhållande till sprit.

Som den gamle radikal och proggälskare jag är, uppskattade jag mycket stora delar av hans låtval: ”Svart-vit calypso” med Monica Zetterlund, ”Barn” med Ulf Dageby, ”La lega” med Röda bönor, Bob DylansIsa Bell” med Ola Magnell, ”Missbruk” med Björn Afzelius, ”Barn av vår tid” med Nationalteratern, Wolf BiermannsVisa till Karin” med Lena Granhagen” och Ted StrömsVintersaga” med Jerry Williams.

Men jag gillade också att han spelade musik ur Thorbjörn EgnersKlas Klättermus” och att han ägnade ganska lång tid åt Thore SkogmansJag längtar tillbaka till fornstora dar” och djärvdes bekänna sin kärlek till ”Sagan om lilla Sofi” med Hep Stars.

En särskild eloge vill jag ge Thorsten Flinck för att hans låtval hade ett begripligt samband med det han talade om, ibland personer han talade om, och att han ofta också sa något om den spelade musiken.

4 kommentarer

 1. Tack för din positiva kommentarer om Thorsten Flincks Sommar i P1. Har just läst kommentarsfältet i SvD om programmet, där var det i stort sett bara ”sågningar”.

  Comment by Rosemarie — 2012 07 15 23:09 #

 2. Sommar i P1 är en av de bästa kulturhändelserna jag vet. Det kändes verkligen som en genuin och personlig stund när det var Thorsten Flinks tur. Roligt att höra dina reflektioner!

  Comment by anna — 2012 07 16 8:05 #

 3. I vår familj gillade vi verkligen Torsten Flinck i Sommar.

  Vi gjorde till och med uppehåll i kortspelandet (Chicago) för att kunna lyssna.

  Comment by Britta Sethson — 2012 07 16 20:20 #

 4. Men så märkligt att han blev sågad i svenskan! Eller kanske inte, ändå, med tanke på tidningens färg. Tidningens läsekrets gillar knappast avsnittet om Björn Afzelius, till exempel.

  Själv blev jag mycket (positivt) tagen!

  Comment by anita l — 2012 07 17 11:21 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^