Kärnkraften ska stegvis ersättas

22 mars 2009 16:57 | Politik | 4 kommentarer

Den rödgröna vänsteralliansen har beundransvärt snabbt formulerat sitt alternativ till att – som högerregeringen inklusive Centern vill – ersätta gamla kärnkraftverk med nya. Kärnkraften ska fasas ut när den kan ersättas med el från förnybara energikällor.

Hela förslaget presenteras av partiledarna Mona Sahlin (S), Lars Ohly (V) samt Maria Wetterstrand och Peter Eriksson (MP). Det sker i en artikel på DN.Debatt i dagens DN (22 mars 2009).

Du kan läsa deras debattartikel här.

4 kommentarer

  1. Snabbt och snabbt…

    Jag skrev så här för över en månad sedan:

    Istället för att låta sig bli indragna i det borgerliga spelet om kärnkraften borde socialdemokratin tillsammans med de andra rödgröna partierna lägga fram ett omfattande energiprogram som både lägger ut riktningen för utbyggnaden av förnyelsebara energikällor och konkreta reformer som syftar till en effektivisering av energianvändningen. Ett sådant program måste också våga säga att kärnkraften inte kommer att avvecklas så länge vi inte lyckas matcha (och mer därtill) dess energiproduktion med ny svensk och grön energi. Syftet är att avskaffa kärnkraften, inte tillgången till energi. Den här debatten kan aldrig få hemfalla till gröna vågen-nostalgi och doften av våt vadmal och kålrötter. Debatten om framtiden måste handla om att ”boldly go where no man has gone before”.

    Jag tror dom sitter och bevakar min blogg för att ta reda på vad de ska tycka. Det mesta dyker upp några månader senare i lite urvattnad form.

    Comment by Fredrik Jansson — 2009 03 22 19:35 #

  2. Hej!Hittade hit när jag googlade på ”Oskar äter hus”- vad roligt att läsa ditt blogginlägg om den boken:) Och vad mycket mer det finns att läsa här!

    Vänliga hälsningar
    Essko (heminnerlig)

    Comment by Essko — 2009 03 23 9:02 #

  3. Till Fredrik Jansson: Det beror på vad man jämför med. Snabbt är det ju jämfört med de andra områdena man ska samarbeta om.

    Comment by Enn Kokk — 2009 03 23 9:55 #

  4. Till Essko: Tack och välkommen! Om du går upp under Kulturspegeln, Barnkultur, hittar du mycket mer om barnböcker.

    Comment by Enn Kokk — 2009 03 23 9:57 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^