På Mors dag

27 maj 2012 18:05 | Trädgård, Ur dagboken | 2 kommentarer

Plockade blommor till min mamma gjorde jag då och då när jag var pojke, även som tonåring, vilket var ovanligare. Jag hade en blomplockningsrunda från Juniskär där jag bodde, över Juni och till Nyland. Jag visste precis i vilka dikesrenar och hagar man kunde hitta det ena eller det andra slaget av blommor.

Tidigt i morse, långt innan Birgitta hade vaknat, var jag ute på tomten och plockade en morsdagsbukett åt henne: förgätmigej, gullvivor, midsommarblomster och liljekonvaljer, de senare än så länge bara i knopp. Dem ställde jag på köksbordet i ett grönt gotländskt glas.

Det stora företaget varje morsdagsmorgon är att göra en smörgåstårta. Jag använde bland annat fullkornsbröd, potatisssallad, tre sorters köttpålägg, en mix av gräddfil och lättmajonnäs, räkost, skinkost, creme cheese med vitlök och örter, isbergssallad, skivor av tomat och rädisor, bostongurka, gul och grön paprika och persilja. Det blev som vanligt en så väldig skapelse, att den räcker till tre måltider.

Jag bryggde kaffe och dukade, och sen väckte jag mor i huset och överlämnade presenter: ett par DVD-filmer och en hel bunt böcker, både deckare och Göran Rosenbergs prisade senaste bok.

Matti, numera med en nybliven mor i sitt eget hem, ringde också sin mamma, och Kerstin har hyllat samma mamma med en rad barndomsbilder på sin blogg – här.

2 kommentarer

  1. Tack för en fin morsdagsberättelse! Med blommor och smörgåstårta, man blir glad! Och man blev förflyttad till 70-talet med hjälp av härliga bilder, tack för dem också! En tack-hälsning till modellerna följer med denna kommentar!

    Comment by Tar O´ger — 2012 05 28 0:22 #

  2. Ett föredömligt firande av Mors dag. Ska beordra mannen i huset att läsa inägget. Han är av den bestämda uppfattningen att denna kommersialismens högtidsdag inte ska firas. Detsamma gäller dottern. Så jag firade den själv genom att laga en extra god middag. :-)

    Comment by Kerstin — 2012 05 28 12:52 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^