Vispop, en guldgruva för melodikrysslösare

4 mars 2009 21:04 | Musik | Kommentering avstängd

Under årens lopp har jag skaffat ett antal text- och notböcker (även med ackord) med titeln ”Vispop”. På bokrean fick jag tag på nummer 13 i serien (redaktör Ingemar Hahne, Notfabriken, 2004).

Som man kan ana innehåller den här serien en hel del material från Svensktoppen samt melodifestivalerna, nummer 13 till exempel ”Byns enda blondin” av Niklas Strömstedt, ”Börja om från början”, ”Diggi Loo, Diggi Ley”, Carola-hiten ”Fångad av en stormvind”, ”Håll mitt hjärta” med text av Björn Skifs, ”Här kommer alla känslorna (på en och samma gång)” av Per Gessle, ”Ängeln i rummet” av Eva Dahlgren plus mycket annat som är oundgängligt åtminstone för oss som löser Melodikrysset.

Men innehållet är mycket mer varierat än så. I den volym jag just har skaffat finns så blandad kost som Astrid Lindgrens och Georg RiedelsFattig bonddräng”, Evert TaubesEldarevalsen”, ”Flickan i Peru”, ”Här Rosemarie, syns blåa Nämndöfjärden” och ”Sommarnatt (Kom i min famn)”, Mikael WiehesKeops pyramid” och ”Ska nya röster sjunga”, Lasse TennandersNu blåser vi ut ljusen”, Olle AdolphsonsNu är det gott att leva”, Carl AntonsOm maskros och tjärdoft”, Ola MagnellsPåtalåten”, Birger SjöbergsSläpp fångarne loss”, Hans Alfredsons och Tage DanielssonsSov lilla Totte”, Cornelis VreeswijksSomliga går med trasiga skor” samt skillingtrycket ”Lejonbruden”.

Vispop är uppenbarligen ett vitt begrepp. Men visst är det kul att få tillgång till allt det här.

No Comments yet

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^