I dag mötte jag en författare på Konsum

3 april 2012 16:44 | Mat & dryck, Media, Prosa & lyrik, Trädgård, Ur dagboken | 5 kommentarer

Det är som sagt långt till vår i Öregrund, men i dag är det i alla fall solsken, och eftersom vi här i motsatt till vad som är fallet i stan inte har höga hus runt vårt eget och vårt hus ligger på en liten kulle, blir det ändå märkvärdigt ljust inomhus; man får en känsla av annalkande vår.

I morse gick jag i morgonrock ner till brevlådan vid grinden för att kolla om omställningen av våra tre morgontidningar hade fungerat. Det hade den: Vi hade redan fått tidningar hit i tre dagar, och det påskkort jag hade postat till Birgitta hade också kommit fram.

När jag är här ute i Öregrund, återgår jag till mina gamla vanor: kokar morgonkaffe och häller sen över kokkaffet i en gammaldags TV-termos. Där håller sig kaffet som nykokt hela dagen. Konsum här i Öregrund har, i motsats till vår mindre butik i stan, ett större urval av varor, bland annat några saker som jag helst vill ha till mitt morgonkaffe. Där finns inte bara surt finskt bröd utan också ett härligt gott knäckebröd från Roslagsbröd i närbelägna Gimo. Och till pålägg på de hårda mackorna köper jag rysk salami av det finska märket Kotivara. Carlshamns Runda Bords-margarin finns också i Konsum här ute.

Till lunch i dag köpte jag Ekströms konstsötade – jag är ju diabetiker – aprikoskräm plus mjölk. Jag köpte också hem Ekströms icke sockersötade blåbärssoppa och nyponsoppa, båda utmärkta för lätta luncher.

På Konsum träffade jag ytterligare en gammal bekant i personalen, Mats, som inte bara kom fram och hälsade utan också genast frågade hur det var med Birgitta, så han fick en hälsorapport.

I kassan träffade jag en bekant – han stod framför mig och handlade av Siv – författaren Ola F Nilsson. Inte så att vi känner varann närmare, men han hade – genom min blogg, antar jag – noterat mitt litteraturintresse och kom en sommar här om året in i vår trädgård och frågade mig, om jag ville köpa och läsa en av hans böcker, varvid jag slog till och köpte och läste hans ”Jätten”, som du kan hitta en recension av ovan under Kulturspegeln, Prosa lyrik.

Nu hade han, relativt nyligen, gett ut en ny bok som han frågade om jag ville köpa och läsa. Jag sa OK, så han dyker väl upp här endera dagen.

Öregrund är förvisso sen gammalt stad, en mycket liten sådan, men sådant här händer väl egentligen oftast när man bor på landet.

5 kommentarer

  1. Roslagsbröd – oöverträffat! Finns även granngårds hos oss i Östhammar. :-)

    Comment by anita lindblad — 2012 04 03 20:28 #

  2. Vill bara tacka för dina texter. Här kändes det som om jag också var med i din konsumbutik. Önskar er båda en Glad Påsk! Och framförallt – god hälsa. Själv befinner jag mig i ett vintervitt, solbelyst landskap i Norrbottens inland. Med skarsnö som det går att promenera på, särskilt under morgontimmarna.

    Comment by Christer Larsson — 2012 04 05 8:24 #

  3. Till Christer Larsson: Tack för de vänliga orden och Glad påsk även tll dig!

    Comment by Enn Kokk — 2012 04 05 8:53 #

  4. Till Anita Lindblad: Det goda roslagsbrödet – jag gillar särskilt det riktigt grova – förtjänar att spridas långt utanför vår region. Glad påsk!

    Comment by Enn Kokk — 2012 04 05 8:55 #

  5. Hej, Enn! Försöker nå dig på detta vis med en förfrågan.
    Har du möjlighet, att mejla mig, så berättar jag mera?
    Ola F i Öregrund

    Comment by Ola F Nilsson — 2012 11 14 9:26 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^