Ett tungt besked

27 mars 2012 18:52 | Resor, Ur dagboken | 14 kommentarer

Birgitta har, oändligt länge, gått på Akademiska för kontroller och provtagningar – bara för att sedan, när man kom fram till att hon har läckage på båda hjärtklaffarna och behöver opereras, vänta ännu längre: Man hittade nämligen en liten blödning i hjärnan, möjligen förorsakad av de fallolyckor hon har råkat ut för på grund av medicinering, och kom fram till att den borde få läka ut först.

Nu har hon varit på Akademiska igen, med förhoppningen att få tid fastställd för klaffoperationen, men kontrollen visade att den lilla blödningen fanns kvar. Så läkarna har, efter samråd med varann, beslutat att skjuta på operationen i ungefär en månad. Blödningen är i och för sig liten, men eftersom man vid operationen – en ganska lång sådan – använder blodförtunnande medel, vågar man inte ta några risker.

Beslutet är naturligtvis rationellt begripligt, men Birgitta är förstås ledsen över att ingreppet ännu en gång har skjutits upp.

Det här betyder att vi, mot vad vi länge trodde, vår vana trogna kommer att flytta ut till sommarhuset i Öregrund före påsk. Jag kommer då att göra allt vad jag kan för att avlasta Birgitta från allt tungt arbete, och möjligen kan vi också få hjälp av Anna. Vi lejer som vanligt en stor skåpbil från Öregrunds taxi och ber chauffören att, mot extra betalning, bära ner, lasta i, lasta ur och bära upp allt bagaget.

Sen får Birgitta åka in på de kontroller hon kallas till och så småningom, vid det laget kanske redan i den fagraste försommaren, läggas in på Akademiska för operation och konvalescens under flera veckor.

Jag kommer då naturligtvis att regelbundet hälsa på henne, om nödvändigt också under vissa perioder bo över i lägenheten inne i stan.

14 kommentarer

 1. Så tråkigt! Kanske ändå en tröst att få komma ut till sommarhuset? Det måste vara svårt för en så aktiv person som din Birgitta att vara tvungen att stanna upp. Jag har en så livlig, om än delvis inbillad bild av ert liv där i Öregrund. jag älskar när du skriver om trädgården, maten, bastubaden och drinkar under fruktträden. Jag läser ju din dotters blogg också, och med hennes bilder blir Öregrund väldigt levande. Hälsa din Birgitta, vi är nog många som tänker på er <3

  Comment by Ann Christin Sandlund — 2012 03 27 22:02 #

 2. Passa nu ändå på att njuta av den annalkande våren (kanske t.o.m. i full gång?) i Öregrund i den fortsatta väntan på operationen. En tuff väntan men som läkarna nog ändå tagit ett riktigt beslut om. och som Ann-Christin skriver här ovan, är vi många som tänker på er.

  /Eva

  Comment by Eva Hillén Ahlström — 2012 03 27 23:35 #

 3. Håller med Eva och Ann-Christin: Hoppas ni kan göra det bästa av en tung väntan och leva stillsamt kärleksfullt intill varandra medan våren gör sitt intåg på ert fina sommarställe.

  Comment by Eva — 2012 03 28 8:41 #

 4. Hej!
  Jag hoppas att allt går bra och att Ni ännu en vår och sommar få vistas på ert kära sommarställe.
  Viktigast är dock att Birgitta tillfrisknar.
  Jag håller tummarna!

  Emil

  Comment by Emil Wallin — 2012 03 28 11:20 #

 5. Enn,

  Prof Hjemdahl Karro och Pradaxa
  Second opinion?
  All the best!!

  Comment by Ture Sjolander — 2012 03 28 13:14 #

 6. Vi tänker på er och hoppas att våren ska medföra att blödningen läker ut och att Birgitta får göra sin operation. Hoppas att ni kan flytta ut till Öregrund som planerat och att det blir en varm och vacker vår. Här har vi det också rätt tufft med hälsan, men operation i Umeå har i alla fall gjort att utvecklingen verkar gå åt rätt håll just nu.

  Comment by Kristina Strömberg — 2012 03 28 14:45 #

 7. Ja, det där var ju för jävligt. Bra att ni tog er ut till Öregrund i rätt tid och takt. Annars är väl inte mer att säga än att vi alla blir äldre och att det ändå är kul att ha fått vara med så här länge. Det var också för jävligt med Daniel Suhonen och Tiden men jag är dessvärre inte ett dugg förvånad. Om partiet har en utrikespolitisk talesman som Urban Ahlin och en partiledare som inte kan ryta i mot något, inte ens den vettlösa kampanjen mot Ilmar Repalu så lär det väl gå samma väg med Tiden som med all annan socialdemokratisk publicistisk verksamhet, åtminstone på central nivå.
  Många hälsningar till er båda!
  Hans O

  Comment by Hans O Sjöström — 2012 04 03 14:41 #

 8. Till Hans O Sjöström: Hälsningar och glad påsk också till er båda!

  Daniels nya Tiden har jag försökt backa upp, och eftersom jag av egen erfarenhet vet att Ilmar inte är någon skum rasist har jag valt att tolka honom välvilligt.

  Comment by Enn Kokk — 2012 04 03 16:49 #

 9. Till Hans O Sjöström: Jag läser den socialdemokratiske statsvetaren Ulf Bjerelds blog. Han har den senaste tiden varit mycket kritisk ( http://www.ulfbjereld.blogspot.se/2012/03/det-ar-mycket-nu-ilmar-reepalu.html ) till Ilmar Reepalus olika uttalanden och ageradnde. Och idag publicerar Bjereld en blogpost meM rubriken ”Reepalu får en sista chans”. Menar du att Bjereld deltar i en vettlös kampanj?

  Comment by jean — 2012 04 03 17:27 #

 10. Till Jean: Enn Kokks tystnad vad det gäller hr Reepalu är oerhört förvånande!

  Comment by Bengt Eliasson — 2012 04 03 19:48 #

 11. Till Bengt Eliasson: Jag vill påminna om att du nyligen, märkligt nog i anslutning till min text med rubriken ”Nöden har ingen lag” (som handlade om något helt annat), tog upp fallet Ilmar Reepalu och då fick ett svar från mig. Jag har inte ändrat uppfattning sen dess.

  Comment by Enn Kokk — 2012 04 03 21:11 #

 12. Kommun, Immun, Eman…
  Oerhört förvånande
  http://www.megamemory.homestead.com/AUS.html

  Lagen har ingen nöd
  http://megamemory.homestead.com/al.html

  Comment by Ture Sjolander — 2012 04 04 4:47 #

 13. I dag kontaktade jag myndigheterna och begärde ett särskilt anslag för att bli mer övervakad och att få sätta upp ett antal kameror i mitt hem och ha betydligt mer avlyssning på all elektronisk kommunikation som jag anser vara mycket undermålig, men fick avslag på min begäran då jag ansågs vara helt ofarlig och ointressant för samhället.
  Jag ger dock inte upp eftersom jag redan har blivit tillvänd att bli hörd och sedd av samhällets maktelit.
  Jag blir deprimerad om de inte lyssnar på mig och övervakar mig. Jag vill göra en förfrågan till den kinesiske konstnären Weiwei om han kan donera några extra kameror till mig så jag kan övervaka mig 24 timmar också. Det skulle kännas så tryggt!

  Comment by Ture Sjolander — 2012 04 04 5:02 #

 14. Är dessa tre ord bannlysta i landet:
  kommun, immun, eman
  http://megamemory.homestead.com/AUS.html

  Comment by Ture Sjolander — 2012 04 04 6:32 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^