Det är skönt att vara två igen

24 februari 2012 18:18 | Mat & dryck, Ur dagboken | 11 kommentarer

I eftermiddags kom Birgitta äntligen hem igen från Akademiska. Tarmar, njurar, hjärna – allt jag kan komma på, utöver förstås hjärtat, har nu blivit noggrant undersökta. Det här att hon har fallit omkull och fått lätta blessyrer på hjärnan – vilket har lett till att klaffoperationen nu kommer att äga rum om först fyra veckor – har lett till anpassning av medicineringen, men naturligtvis måste hon själv också uppträda försiktigt.

Jag har nu varit ensam hemma i över en vecka, och jag har till slut längtat ganska mycket efter att få sällskap igen; jag har ju heller inte vågat hälsa på, eftersom jag har haft en dunderförkylning, som nu dock är över.

Men när jag i dag fick bekräftat att Birgitta skulle komma hem, har jag tvättat sängkläderna (plus en binge näsdukar), varit på Systemet och köpt god cognac och whisky, köpt tulpaner i massor plus ett par askar choklad till TVn i kväll och är just nu i färd med att laga en förhoppningsvis god middag.

Det är skönt att vara två igen.

11 kommentarer

 1. Ja det kan jag förstå. Är man van vid att vara det.Då blir saknaden oerhörd.
  Har efter min sambo dog.Lärt mig leva själv fått en mängd divalater som jag innan aldrig kunde utöva, för jag fick hela tiden ta hänsyn till partnern, samma lika när jag var gift. Men det gjorde aldrig maken tog hänsyn till mig.Därför lever jag ensam.Kanske vem vet dyker det upp en kärlek på gamla dar.
  Du verkar vara en riktig romantiker Du.
  Birgitta kan skatta sig lycklig.
  Ha en skön helg och rå om varandra. MÅ så gott.

  Comment by Marie-Louise Grimlund — 2012 02 24 18:50 #

 2. Hoppas allt går bra!

  Comment by Jan Nordling — 2012 02 24 19:42 #

 3. Skäm bort hennem, det är varje älskad make/maka värd när de är sjuka

  Comment by Britta Sethson — 2012 02 24 22:10 #

 4. Apropå hennem (jag har inte hängt med i debatten/artiklarna om hen så jag vet inte om följande är ett onödigt tips): För kanske 40 år sedan kom den norska romanen Egalias döttrar ut på svenska. Den litterära kvalitén är nog tveksam men den var ändå tänkvärd då och är det fortfarande. Finns kanske att få tag på antikvariat.

  Comment by jean — 2012 02 24 22:23 #

 5. Så skönt!! Må så gott ni kära fina!

  Comment by maso — 2012 02 25 1:35 #

 6. Blir rörd av ditt inlägg, din omtanke och kärlek mot Birgitta är underbar att läsa om. Önskar er all gott.

  Comment by Simone Olofsson — 2012 02 25 6:56 #

 7. Men Enn, en nassa onyttig choklad är väl inte direkt 100, men om du köper den 100% franska chokladen i Annelis chokladaffär på Drottninggatan, då får du en 100% nyttig choklad som smakar kalasgott!!!

  Comment by Urban Sjölander — 2012 02 25 10:49 #

 8. Ha det riktigt fint!

  /Eva

  Comment by Eva Hillén Ahlström — 2012 02 25 13:27 #

 9. Till Enn Kokk! Du skall ge din Birgitta äkta mörk choklad, minst 70 % äkta cacao, vilket är mycket nyttigt för hjärtat.

  Comment by Bengt Eliasson — 2012 02 25 21:56 #

 10. TUSEN TACK FÖR HJÄLPEN MED KRYSS NR.8.HÄLSA BIRGITTA
  ATT HON KRYAR PÅ SEJ! HA DÈ GÖTT KRAMAR.

  Comment by BRITT-MARIE NILSSON. — 2012 02 26 12:03 #

 11. Fint att läsa om saknad, omsorg och kärlek.

  Comment by Eva — 2012 02 26 18:05 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^