Rapport om mitt hjärtas dam och hennes hjärta

15 februari 2012 14:46 | Ur dagboken | 8 kommentarer

Man kan nu skymta ljus i den för Birgitta allt för långa och allt för mörka tunneln: Hon skrivs in på Akademiska för kontroll den 23 februari, och klaffoperationen ska enligt planerna äga rum den 27 februari. Fast sen återstår efterkontroll och en mycket lång konvalescens.

Under den allt för långa väntan på behandling har det dock nu på slutet stött till en ny komplikation: Birgitta har, framför allt då hon reser sig upp från sittande eller liggande, ibland svårt att hålla balansen, om hon inte snabbt hittar något att stödja sig på. Hon har sålunda fallit omkull till exempel hemma på vardagsrumsgolvet och här om dan i porten, när hon kom hem från blomsteraffären och Konsum.

Påmanad av både mig och sonen, Matti, har hon därefter försökt nå läkare på Akademiska för att berätta om det här nya fenomenet. I dag har överläkaren på Hjärtkliniken, där hon upprepade gånger har varit inlagd, ringt, och när hon hade berättat för honom om sina besvär, fick hon omedelbart kallelse till undersökning i morgon på 50 F, där hon tidigare har varit inlagd.

För närvarande finns av naturliga skäl ingen säker diagnos, men det hon har råkat ut för kan till exempel vara en effekt av hjärtats nedsatta funktion, eller så kan det vara någonting i medicineringen – hon har många mediciner nu – som slår fel.

8 kommentarer

 1. Hoppas att Din fru Birgitta kryar på sig.

  Tur hon har Dig, som oroar sig för hennes hälsa.

  Ta hand om varandra.

  Hej från Marie-Louise

  Comment by Marie-Louise Grimlund — 2012 02 15 15:38 #

 2. Hälsa henne så mycket. Vi håller alla tummar på att de ska hitta vad som felas.

  Comment by Kristina Strömberg — 2012 02 15 15:53 #

 3. Tråkigt att höra om din frus fortsatta problem. Jag önskar henne all bättring. Hon får säkerligen den bästa vård hon kan få på Akademiska.

  Comment by Lars Rudström — 2012 02 15 16:20 #

 4. Jag hoppas också, att den felande länken hittas!Det är ju svårt att justera flera mediciner på önskvärt sätt, alla människor är ju olika. Skönt,att operationsdagen är spikad. Jag hoppas, att Birgitta orkar röra på sig och ladda upp med näringsriktig mat, så blir kanvalescensen kortare och livskvaliteten bättre, och dricka (helst inte alkoholhaltiga drycker som stör vätskebalansen) tillräckligt med vätska.Bästa lyckoönskningar från mig till ditt hjärta!

  Comment by Tar O´ger — 2012 02 15 16:39 #

 5. Intressant läsning för mig. Min man, som också väntar på klaffoperation har också drabbats av balanssvårigheter. Han äter inte många mediciner.

  Comment by Birgitta — 2012 02 15 17:57 #

 6. Till Birgitta Dahl: Nästan varenda en av mina vänner och bekanta som är över 70 år har någon form av balansrubbning även om läkarna inte hittat något fysiskt fel med dem. Även jag (75 år) har vissa dagar känningar av balansrubbning. Förutom lite förmaksflimmer ( medicin bisoprolol 2,5 mg) är jag nog helt frisk. Är kanske balansrubbningar hos gemene man ett ålderdomstecken ( ursäkta!)kanske?
  Alla här önskar dig all bättring efter nödvändig operation!

  Comment by Lars Rudström — 2012 02 15 18:20 #

 7. Sk stämningshöjande mediciner, SSRI, samt även sömnmedel och andra lugnande medel har tyvärr yrsel som biverkan, ibland allvarlig sådan. Det är många gamla i Sverige idag som faller på grund av att man stoppar i dem dessa medikamenter. Så är det kanske inte med Birgitta dock. Hoppas det i alla fall.
  Så kan jag bara önska lycka till med operation och tillfrisknande.

  Comment by Kerstin — 2012 02 15 18:56 #

 8. En klaffoperation ger ofta påtagligt goda resultat – det har jag sett några goda exempel på. Hoppas allt går bra!

  Comment by Jan Nordling — 2012 02 15 21:20 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^