Julkalas med barn och barnbarn

27 december 2011 20:55 | Mat & dryck, Ur dagboken | 4 kommentarer

Varje år brukar vi ha julkalas för barn och barnbarn här hemma. Vår familj är inte våldsamt stor, men det blir ändå trångt i vardagsrummet vid julklappsutdelningen.

Viktigast är julklapparna förstås för de yngsta barnbarnen, men vi i generationerna där över ger varann också presenter. Vi i den äldsta generationen behöver ju inte längre så mycket, men det var trevligt att Kerstins present till oss, egenhändigt tillagade läckerheter, innehöll ett estniskt surbröd.

Mer än förr blir de här julkalasen numera lite av knytkalas. En del av läckerheterna – som Annas inlagda strömming och Mattis kumminbröd – mumsade vi i oss av, medan Kerstins hemlagade godis och Mattis och Karins från Frankrike hemförda godsaker av annat slag ska avnjutas lite senare.

Birgitta hade lagat rostbiff med hasselbackspotatis, skinka och sillsallad, och jag bidrog med min estniska julsylta plus kalkon enligt ett kaukasiskt recept, där ris med aprikoser, russin och skållad mandel lagas tillsammans med kalkonen i ugnen. Till maten drack vi lättöl, läsk o0h julmust. Efteråt fick vi Birgittas mandelmusslor med vispgrädde och sylt plus kaffe/te.

Nu har alla åkt, så det känns lite tomt.

Men strax ska det gamla paret se en ny svensk TV-deckare.

4 kommentarer

 1. och egenhändigt odlade hallon från Öregrund.
  (Efterrätt)

  Comment by Birgitta Dahl — 2011 12 28 8:53 #

 2. Och vad tyckte ”det gamla paret” om deckaren? Jag tyckte att den var ovanligt tät och bra för att vara en svensk deckare, mer som de skickliga serier danskarna gör. Ser fram emot fortsättningen. Fast våldsamt var det…

  Comment by Eva S — 2011 12 28 13:36 #

 3. Till Eva Swedenmark: Jo, ungefär som du. Vi ska förstås se fortsättningen i kväll.

  Comment by Enn Kokk — 2011 12 28 14:27 #

 4. Jag tycker att ”Misterioso” var rätt så bra. Magnus Samuelsson fungerade, med dialekt och allt, märkligt nog. Annars är ”Bron” årets svenska (danska) polishistoria. Väldigt bra.

  Comment by Ann Christin Sandlund — 2011 12 28 17:53 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^