Pressgrodor

23 december 2011 11:50 | Citat | 2 kommentarer

hittade via Journalisten nummer 15 2011:

”Tränaren Dawn Brancheau, 40, drogs ner i vattnet och drunknade inför chockade åskådare under en föreställning med späckhuggaren Tilikum förra året. Nu uppträder han igen, inför 5000 besökare på Sea World i Florida.”

Aftonbladet

Pandapar ska ha älgskog i Skottland

Rubrik i Aftonbladet.se

”- Först visade instruktören, som jag satt fast i, hur jag skulle göra. Jag fick ligga som en banan, säger Laetitia.
Efter att ha glidit ur flygplanet väntade en riktig flygtur i luften, innan det åter var dags att inta fast mark.
– Det var superkul. När vi skulle landa så landade vi lite hårt, men det gjorde inget, säger Laetitia och det är ingen tvekan om att det var sista gången hon hoppade fallskärm.”

E14-tidningen

”Den gamla detaljplanen är från 1987. Den tillåter bara en byggnad på varje tomt som inte får vara större än 20 kvadratmeter.”

Nordvästra Skånes Tidningar/HD

2 kommentarer

 1. En riktigt otäck pressgroda var när kolumnisten Ronnie Sandahl i Aftonbladet nyligen kallade Juholt för ”brillmongo”.

  Det tror jag att Juholt kan ta med en klackspark, men det gör inte de tusentals skolbarn, som kommer att mobbas ännu värre för att de bär glasögon och kanske därtill har låga betyg.

  Det är dags för Journalistförbundets ordförande att lämna anonymiteten och ta ansvar för sina medlemmar. I synnerhet kvällspressen har blivit rena instruktionsböckerna i mobbning, med nya öknamn som driver barn med dåligt självförtroende att gå och hänga sig.

  Finns det ingen yrkesheder alls bland Sveriges journalister? Funnes det borde väl ordföranden ta avstånd åtminstone från de grövsta övertrampen?

  Det går liksom inte längre att gömma sig bakom att det är andra som står för övertrampen. Något kollektivt ansvar måste också finnas. Vi accepterar inte poliser som vänder ryggen till och låtsas att de inte ser, när kollegor misshandlar gripna personer.

  Men det är den mentaliteten (”Det är inte jag som sätter rubrikerna”, etc) råder inom en totalt ryggradslös journalistkår. Och dreven mot Juholt uppvisar prov på hela mobbningsreportoaren.

  Och nu påstår Aftonbladets Lena Mellin att hon förstått hela tiden att kungabilderna var fejk. Antingen ljuger hon nu, eller också ljög hon när skandalartiklarna publicerades.

  Borde hon inte be alla dem, som invände mot skandalartiklarna, om ursäkt för sina påhopp på dem också? Borde inte Journalistklubben på tidningen visa ryggrad och kräva chefernas avgång?

  Eller är det så jäkla kul att delta i mobbningen?

  Comment by Lars Flemström — 2011 12 23 17:14 #

 2. Till Lars Flemström: Med pressgrodor brukar man ju oftast mena formuleringar som oavsiktligt gör innehållet komiskt, men jag förstår hur du menar och ogillar självfallet den här sortens övertramp.

  Varje tidning, även Aftonbladet, måste ha en ansvarig utgivare, främst för att se till att de som skriver där håller sig inom lagstiftningens ram. Dock tror jag inte att det av dig citerade uttrycket skulle kunna fällas i ett tryckfrihetsmål – här handlar det mer om publicistisk anständighet och moral. Fast även sådant brukar ju diskuteras på redaktioner, åtminstone sådana som tycker att man inte kan trycka vilka infamiteter som helst, även om de inte går att fälla juridiskt.

  Comment by Enn Kokk — 2011 12 23 18:52 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^