Överklurigt

10 november 2011 14:48 | Media | 1 kommentar

Vecka efter vecka löser jag samtliga kryss i Aftonbladet Kryss & Quiz, utom ”Sportkrysset” som ligger utanför de områden jag är intresserad av.

Jag brukar välja att lösa de svåraste och intressantaste kryssen först. Bland dem finns P O CarlzénsKluriga korsordet”, som är ett gammaldags korsord med nycklarna angivna vid sidan om själva krysset.

I veckans kryssbilaga går det här korsordet inte att lösa. Jag är ganska säker på att det inte beror på mig, eftersom rutorna i korsordet är numrerade till och med lodrätt 43 respektive vågrätt 48, medan nycklarna tar slut med lodrått 31 respektive vågrätt 37. Fast det kan göra detsamma. Inga svar verkar gå in på de angivna svarsställena.

Något enstaka fel i en krysstidning kan man väl stå ut med, men jag har flera gånger haft anledning att fundera över om den här kryssbilagan över huvud utsätts för någon kontroll innan den går i tryck.

1 kommentar

  1. Tur att det är fler än jag, som har problem med denna
    veckans ”kluriga korsord”, har mailat kryssbilageredaktionen och påpekat detta. Min sambo och jag köper varje måndag krysstidningarna (AB o EXPR),vi har ju våra favoritkryss som vi löser först,sen tar vi de övriga, Sportkrysset lämnar min sambo till mej. MVH Ylva i Falun

    Comment by Ylva Andersson — 2011 11 12 12:15 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^