Visa

17 maj 2006 15:26 | Prosa & lyrik, Trädgård | 3 kommentarer

Birgitta är åter borta nästan en vecka, på flera av sina många uppdrag. Hon suckar själv: tänk om hon missar syrenblomningen?

Just det tror jag nu inte, men jag citerar ur minnet en dikt av en poet, som vi båda tycker om, Alf Henrikson:

VISA

Jag såg att häggen blommade, det kom en doft av den.
Då gick jag till min älskade och sade: Se och känn.
Hon stod vid makaronerna, hon sydde på en klut.
Och när hon lyfte ögat hade häggen blommat ut.

3 kommentarer

 1. Nå, det var inte syrenblomningen jag oroade mig för. Den kommer senare – sannolikt när vi är på vår Donaukryssning. Men körsbärsträden, krikonträden, slånbären, häggen och liljekonvaljerna. Jag hoppas hinna uppleva det nästa vecka, innan vi
  ger oss iväg på vår resa.

  Comment by Birgitta Dahl — 2006 05 17 21:45 #

 2. Donau så här års måste ju bara vara en helt underbar resa.
  Ha det ljuvligt.
  Mvh Erik Laakso – Tierp.

  Comment by Erik Laakso — 2006 05 18 21:32 #

 3. Jo, vi har föreställt oss det som ljuvligt – hoppas bara att dalgången, sjävfallet mest för deras skull som bor där, är någorlunda återställd efter översvämningen.

  Vi hittade den här resan i tidningen Vi och fann snart, att det var hård konkurrens om att få plats. Man flyger till Wien och åker sen på vindlande vattenvägar söderut, från land till land, från stad till stad. Fartyget gör många uppehåll, och vi har tecknat oss för en rad utflykter i land.

  De här länderna, deras historia och kultur, intresserar oss. Inför resan har jag bland annat plockat fram en gammal favoritbok, Jörn Donners ”Rapport från Donau” (Bonniers, 1962).

  Den här resan medför förstås också, att bloggen momentant tystnar mellan 27 maj och 5 juni. Jag ber mina för närvarande 199 läsare per dygn att ge sig till tåls, till dess att jag kommer tillbaka – ni kan ju skriva kommentarer under tiden. Jag återkommer med en reserapport.

  Men vi är inte där än. Det är ytterligare en vecka kvar att skriva på innan vi reser.

  Comment by Enn Kokk — 2006 05 18 21:52 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^