Besök på djurfarmen

7 november 2011 13:50 | Prosa & lyrik, Resor, Ur dagboken | 6 kommentarer

Vi var alltså hos Anna i Rinkeby i går. Hennes yngsta, Ella, firades med anledning av 15-årsdagen.

Jag hade köpt två böcker åt henne, Jenny JägerfeldsHål i huvudet” och ”Här ligger jag och blöder”, och så fick hon pengar att användas efter eget huvud. Jenny är gammal kompis till vår Matti, som tillsammans med sin Karin också kom och grattade Ella.

Bland gästerna fanns hela tiden – på soffan, vid fötterna, under bordet – den alltid lika entusiastiska hunden Sudden. Jag hann också få en glimt av katten Signe.

Dessutom hade nu äldsta dottern i familjen, Sara, skaffat sig en egen katt.

Den uppfattade jag inte namnet på, men jag har tidigare – man anar ju vartåt det barkar i den här djurgalna familjen – föreslagit att de skulle komplettera Signe med tre katter till och så döpa dem till Herre, Signe, Du och Råde.

Det skulle också gå väl ihop med den här familjegrenens trospreferenser.

6 kommentarer

 1. Du är ett jordens salt, Enn. I denna novemberdag, som de svage kalla höst (jag var tvungen att läsa lite Karlfeldt) går jag till dig i hopp om tröst. Inte förgäves. Jag tycker att det är lysande namn på katter. Förutom detta lyssnar jag på November, en grupp som du säkert är bekant med.

  Comment by Ann Christin Sandlund — 2011 11 07 14:35 #

 2. Apropå – kan inte låta bli. I en av alla mina folkskolor (inom Örebro Kurirens spridningsområde) sjöng vi på förekommen anledning ”Harry, Signe, Du och Ronny”

  Comment by Sven B — 2011 11 07 19:08 #

 3. Tant Signe visste jag vem det var, men de övriga? Satt i kyrkbänken från 1960 ungefär och hade ingen aning.
  Precis som att Vår Björn är oss en Väldig Borg, som kom senare. (Är den borttagen förresten, jag vet att det var prat om det, att Gustav II Adolfs krigspsalm skulle bort?) ((Nu märks det hur religiös jag är))
  Ja, också trygga rekan, ingen fara…komstigt att det är en sk barnpsalm, med allt det där att för han VILJA skall alla fiender till jorden falla etc.

  Comment by Mimmi — 2011 11 08 2:55 #

 4. Ja, det är mycket sånt som har fastnat från skolårens psalmtragglande och morgonböner. Hosianna Davidsson till exempel. Hur det är med den väldige Borg i nya psalmboken vet jag inte. Fädernas kyrka är i alla fall utesluten (där hade jag faktiskt ett finger med, tyvärr) men lär sjungas ibland ändå.

  Comment by HO — 2011 11 08 9:49 #

 5. Ibland kan det vara saligt att samla citron också…

  Comment by Mats Rosin — 2011 11 09 7:37 #

 6. Mervärdes-katten kanske?

  Comment by Urban Sjölander — 2011 11 09 10:39 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^