Lördagskväll på en lokal pizzeria

6 november 2011 13:02 | Mat & dryck, Ur dagboken | 6 kommentarer

Vi ska strax åka till Rinkeby för att fira Ella som blir 15. Vi får skjuts av Ellas morfar Bengt och hans fru Inger.

De har tidigare berömt en lokal restaurang och pizzeria, Remo, som ligger på Tunagatan 28 ganska nära vår bostad i Uppsala. Också vår Kerstins barn, Viggo och Klara, vill gärna gå dit, vet jag genom dottern.

Så när vi på grund av dagens födelsedagsfirande återvände till Uppsala på lördag kväll och inte hade det nödvändiga hemma för att någorlunda snabbt få middag, föreslog jag, att vi skulle gå till Remo och äta middag.

Det visade sig vara fullt med folk där, de flesta dock för att köpa hämtpizza att ta med sig hem. Men det var också andra än vi som åt vid bord.

Betjäningen var rask och trevlig, och trots att det finns annat på menyn, bestämde vi oss för att äta just pizza: Jag tog en sort som jag vet att jag gillar, Napoletana, och Birgitta valde La Scala. Till det drack vi Rioja-vin, El Coto.

Pizzorna var gigantiska och mycket goda.

Sen avslutade vi måltiden med var sin cognac, Grönstedts.

Hit går vi säkert fler gånger, inte bara för att den här måltiden kostade hälften av vad det kostar att äta på restaurangerna i centrum.

6 kommentarer

 1. Enn, tack för tipset! Nästa gång i Uppsala blir det Remo!

  Comment by Mats Rosin — 2011 11 07 6:41 #

 2. Till Mats Rosin: Jag vet inte hur hemma du är i Uppsala, men Remo ligger alltså i norra delen av stan. Vi bor på Idrottsgatan i den nordligaste delen av Svartbäcken. På norra sidan om vårt lilla affärscentrum, Torbjörns torg, finns Tuna backar. Idrottsgatans fortsättning på denna norra sida heter Tunagatan, och om man går några kvarter norrut på den, hittar man Remo.

  Sommartid finns där uteservering.

  Comment by Enn Kokk — 2011 11 07 11:35 #

 3. Har ju ätit en del där men se upp ibland får man inte det de säger, ofta när det är en kötträtt.

  Comment by Urban Sjölander — 2011 11 07 12:35 #

 4. Till Urban Sjölander: Hittills kan jag alltså bara bedöma deras Pizza Napoletana, och den var det verkligen inget fuffens med: ingredienserna var de rätta, och de var rikligt tilltagna.

  Comment by Enn Kokk — 2011 11 07 13:21 #

 5. Enn, länge sen man var i de krokarna, men det låter som om det inte är så värst långt från den idrottshall där centern hade partistämma en gång. Du var säkert med då och där.

  Comment by HO — 2011 11 07 16:00 #

 6. Till Hans O Alfredsson: Vi bor ett stenkast från den där idrottshallen, som också innehåller Fyrisbadet. Vår gata var för övrigt tidigare en del av Tunagatan, som har behållit sitt namn norr om det nämnda lilla torget. Den kortare södra delen har, för att den börjar vid idrottshallen, döpts om till Idrottsgatan.

  Comment by Enn Kokk — 2011 11 07 16:47 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^