Birgitta Dahl i Radio Uppland i P4

22 juni 2008 16:48 | Musik, Politik | 5 kommentarer

Måndagen den 23 juni klockan 12.10 kan man höra Birgitta Dahl i Radio Uppland i P4.

Det rör sig om en variant av sommarpratarprogram, där hon samtalar med en programledare och har fått lov att välja skivorna.

5 kommentarer

 1. Hej Enn,

  Såg du den av SVT2 idag (22:05) sända dokumentären ”En revolution i sång”. Handlade om processen upp till det att Estland förklarade sig självständigt. Mycket intressant! Innehöll en hel del videoinslag vid tiden 90/91. Reprisen sänds den 29/6.

  Till det har jag en fråga; hur förhöll sig socialdemokraterna till den befrielsen? Vad jag har förstått genom läsning av böcker utgivna av Timbro så är de socialdemokratiska uttalanden inte så snygga. Tänker då på Sten Andersson och Ingvar Carlsson.

  Comment by Martin Tunström — 2008 06 22 23:53 #

 2. Till Martin Tunström: Jo, jag såg den, känslomässigt mycket gripen – dessutom har jag själv i genskap av socialdemokratiska partiets baltiske sekreterare under den aktuella tiden varit en aktiv del av den process, som ledde fram till självständigheten.

  Det gjordes en del tabbar från det socialdemokratiska partiets sida under den här perioden, men tro inte på Timbros version! Partiet gjorde storartade insatser för Baltikums frigörelse. Jag har redogjort för detta vid ett seminarium arrangerat av Södertörns högskola, som också har fått mina många och initierade skriftliga rapporter till VU om Baltikums frigörelse.

  Comment by Enn Kokk — 2008 06 23 0:05 #

 3. Tack för svaret. Självklart går jag inte på versioner framkastade av Timbro genom författare som Per Ahlmark, utan att jag studerar frågan mer. Har du lite länkar till skrifter och liknande där jag kan läsa på hur socialdemokratiska partiet agerade i frågan?

  Har suttit den senaste timmen och läste lite om Estland via wikipedia, men också de PM som svenska ambassaden i Estland gett ut kring den estniska ekonomin. Mycket intressant får jag säga. Sedan tidigare visste jag att man hade s.k. platt skatt, med att man hade som ambition om att sänka den från 21 % till 18 % visste jag inte. (Nu verkar det som att det kanske inte blir av pga. nergången i ekonomin) Men det skulle vara intressant hur man kan hålla en sådan låg skattekvott? Man har enligt svenska ambassaden en av Europas lägsta statsskulder, kan det vara av betydelse, dvs. man slipper betala ränta på stora skulder? Att försvarsmakten är relativt liten (hur stor andel av BNP går till försvarsmakten?), infrastrukturen rörande järnvägen verkar också rätt liten osv.

  Comment by Martin Tunström — 2008 06 23 0:33 #

 4. Till Martin Tunström: Södertörns högskola kommer att publicera innehållet i det seminarium, där jag medverkade genom att berätta om socialdemokratins insatser. Jag har läst korrektur på mina egna inlägg.

  Den sortens statistiska uppgifter som du är ute efter finns i dag tillgängliga på nätet, på engelsk.

  Prova till exempel med att besöka Estlands motsvarighet till Statistiska centralbyrån, Euromonitor och Estlands finansdepartement.

  Comment by Enn Kokk — 2008 06 23 11:37 #

 5. Vad fantastiskt, här sitter jag i Halmstad och lyssnar via webbradion på Radio Uppland.
  I direktsändning.
  Tänk vad mycket bra med data och internet.
  Ur radions skval
  hör jag Birgitta Dahl
  hon är angagerad som få
  bäst trivs hon när ni är två
  Hon är raka motsatsen till mig, jag har för länge sedan avsagt mig de få uppdrag jag haft, jag sätter min frihet (och lathet) främst.
  ”Ta av dig skorna”,
  jag sitter här inte bara utan skor utan också strumpor för jag har en varm bostad.
  TACK för att jag får lyssna.
  Till er som missade sändningen så går det bra att lyssna i efterhand.

  Comment by Lars-Gunnar Blom — 2008 06 23 12:50 #

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

WordPress med Pool theme designad av Borja Fernandez, Bo Strömberg.
Inlägg och kommentarer feeds. Valid XHTML och CSS. ^Topp^